Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 11 октомври 2010

вижте новините за нас – 11 октомври 2010

„Сега”: Шефката на парламента търси изход от капана с референдума

Актуално.ком: ВМРО: Господа управляващи, решете за референдума!

Актуално.ком: Продължават срещите за обсъждане на референдума за членството на Турция в ЕС

Агенция „Фокус“: Продължават срещите за обсъждане на референдума за членството на Турция в ЕС

Агенция „Фокус”: Красимир Каракачнов сезира ПАСЕ за нарушаване на човешките права на македонски граждани с българско самосъзнание

Агенция „Фокус“: ВМРО организира честване на паметника на Владо Черноземски по повод 76 години от гибелта му

Агенция „Фокус“: В Македония не пускат автомобили с българска регистрация, които през 2010 г. са били в страната вече 6 месеца

Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов: В Македония продължават да се нарушават правата на българите

Радио Варна: Варненските депутати не уважиха среща с ВМРО

Дарик нюз Пловдив: Депутати нищят въпроса за еврочленството на Турция

Дарик нюз Плевен: Плевенски воеводи организират среща с депутати от региона

Дарик нюз Русе: Русенските депутати не уважиха поканата на ВМРО

„Бряг” (Русе): Воеводите в Русе отчетоха 15 000 подписа за референдум пред 7 празни депутатски стола


„Сега”: Шефката на парламента търси изход от капана с референдума

11 октомври 2010Р
Парламентарният шеф Цецка Цачева свиква извънредна среща днес с депутатите от правната комисия, за да умуват как да решат казуса с искането на ВМРО за референдум по темата за членството на Турция в ЕС. Цачева ще има среща и с ръководството на воеводите, които са основните инициатори на подписката за допитването. Тя съдържа 320 000 подписа, отлежава от три месеца в парламента и на 16 октомври изтича крайният срок, в който депутатите трябва да се произнесат по искането. Парламентарният шеф обаче бави проверката на подписите в ГРАО с оправданието, че в закона има неяснота кой точно трябва да проверява достоверността на парафите. Всъщност темата на допитването е това, което плаши управляващите, тъй като рискува да влоши двустранните ни отношения с Турция. Ако не подложат искането на гласуване до края на идната седмица, грубо ще нарушат закона за прякото участие на гражданите в управлението.
По закон при събрани под 500 000 подписа парламентът решава дали да се проведе референдум или не. Пак той преценява дали темата на допитването е допустима. Досега обаче шефката на Народното събрание не е поставяла въпроса за обсъждане в правната комисия и липсва обоснована преценка дали този въпрос може да бъде решен с национално допитване или не, обясниха юристи. По тяхно мнение въпросът не противоречи нито на конституцията, нито на закона за референдумите, но провеждането му сега е несвоевременно.
Пълен текст

Актуално.ком: ВМРО: Господа управляващи, решете за референдума!

8 октомври 2010
На 11 октомври 2010 г. (понеделник) от 10.00 ч. в Народното събрание  представители на Инициативния комитет за свикване на референдум относно членството на Турция в ЕС ще се срещнат с председателя на НС г-жа Цецка Цачева.
Срещата е по покана на г-жа Цачева и темата, която ще бъде обсъждана е внесената подписка с искане за референдум.
От страна на Инициативния комитет ще присъстват: председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, зам.-председателите Костадин Костадинов и Ангел Джамбазки, организационният секретар Юлиан Ангелов, председателят на Националната женска организация на ВМРО Султанка Петрова, координаторът на ВМРО за област Плевен Иван Стоянов и Данчо Хаджиев от Телевизия „СКАТ”.
В продължение на три месеца Инициативният комитет събра над 330 хиляди подписа в подкрепа на искането за референдум.
Подписите бяха надлежно внесени в деловодството на Народното събрание на 14 юли 2010 г. и според закона в тримесечен срок от тази дата следва да се насрочи дебат в парламентарна зала.
„ВМРО настоява това обсъждане да се състои и Народното събрание да се произнесе по същество насрочва ли референдум или не. Само така ще бъдат спазени разпоредбите на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление“, заявиха от партията.
Пълен текст

Актуално.ком: Продължават срещите за обсъждане на референдума за членството на Турция в ЕС

10 октомври 2010
Среща с Цецка Цачева ще имат представителите на Инициативния комитет за свикване на референдум относно членството на Турция в ЕС на 11 октомври (понеделник) от 10.00 ч.
Срещата е по покана на г-жа Цачева. От страна на инициативния комитет ще присъстват: председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, зам.-председателите Костадин Костадинов и Ангел Джамбазки, организационният секретар Юлиан Ангелов, председателят на Националната женска организация на ВМРО Султанка Петрова, координаторът на ВМРО за област Плевен Иван Стоянов и Данчо Хаджиев от Телевизия „СКАТ”.
Ето какво съобщиха от партията:
След внасянето на близо 330 хиляди подписа в средата на юли, до 16 октомври следва да има обсъждане в Народното събрание, което да реши ще насрочи ли референдум. Това е процедурата, предвидена в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Всяко забавяне на насрочването на такъв дебат ще бъде грубо нарушение на закона.
В същото време продължават гражданските обсъждания на референдума, организаирани от ВМРО и „СКАТ” в областните градове, като част от кампанията „Лобирай за референдум”.
В понеделник, 11 октомври, ВМРО кани на срещи с гражданите народните представители от следните избирателни райони: Плевен  (от 14.00 ч. в малката зала на хотел „Балкан), Велико Търново (от 15.00 ч. в Ритуалната зала на Общината) и Пловдив (от 18.00 ч. в залата на кино „Фейсис“, район „Тракия”).
До момента бяха проведени срещи в Стара Загора, Бургас и Русе, които, за съжаление, не бяха уважени от народните избраници, въпреки големия интерес от страна на гражданите и пълните зали.
Незаинтересоваността на народните представители идва на фона на изказванията на министър-председателя Бойко Борисов, който увери турския си колега Ердоган, че България подкрепя европейската перспектива на Турция и че въпросът за референдум ще стои едва след затварянето на преговорните глави от страна на Турция. Тази позиция предизвика ВМРО да заплаши с протести, в случай че управляващите се опитат да пренебрегнат първата по рода си подобна гражданска инициатива за референдум. Тревогата на
ВМРО бе предизвикана и от изказванията на Цецка Цачева, която се опита да омаловажи волята на 330 хиляди граждани.
Преди дни „Атака” направи трагикомичен опит да си присвои инициативата и да я използва за политическо търгашество. По-рано през годината пък външният министър Николай Младенов си позволи съвършено непрофесионални и необмислени изказвания  в стил „ние сме последните, които ще пречат на Турция за ЕС”. Тогава ВМРО поиска оставката на министъра.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: Продължават срещите за обсъждане на референдума за членството на Турция в ЕС

11 октомври 2010
София. Продължават срещите за обсъждане на референдума за членството на Турция в ЕС, съобщиха от ВМРО. Среща с Цецка Цачева ще имат представителите на Инициативния комитет за свикване на референдум относно членството на Турция в ЕС от 10.00 часа. Срещата е по покана на Цачева. От страна на инициативния комитет ще присъстват: председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, зам.-председателите Костадин Костадинов и Ангел Джамбазки, организационният секретар Юлиан Ангелов, председателят на Националната женска организация на ВМРО Султанка Петрова, координаторът на ВМРО за област Плевен Иван Стоянов и Данчо Хаджиев от Телевизия „СКАТ”.
След внасянето на близо 330 хиляди подписа в средата на юли, до 16 октомври следва да има обсъждане в Народното събрание, което да реши ще насрочи ли референдум. Това е процедурата, предвидена в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Всяко забавяне на насрочването на такъв дебат ще бъде грубо нарушение на закона.
В същото време продължават гражданските обсъждания на референдума, организирани от ВМРО и „СКАТ” в областните градове, като част от кампанията „Лобирай за референдум”.
Днес ВМРО кани на срещи с гражданите народните представители от следните избирателни райони: Плевен (от 14.00 ч. в малката зала на хотел „Балкан), Велико Търново (от 15.00 ч. в Ритуалната зала на Общината) и Пловдив (от 18.00 ч. в залата на кино „Фейсис“, район „Тракия”).
До момента бяха проведени срещи в Стара Загора, Бургас и Русе, които, за съжаление, не бяха уважени от народните избраници, въпреки големия интерес от страна на гражданите и пълните зали.
Незаинтересоваността на народните представители идва на фона на изказванията на министър-председателя Бойко Борисов, който увери турския си колега Ердоган, че България подкрепя европейската перспектива на Турция и че въпросът за референдум ще стои едва след затварянето на преговорните глави от страна на Турция. Тази позиция предизвика ВМРО да заплаши с протести, в случай че управляващите се опитат да пренебрегнат първата по рода си подобна гражданска инициатива за референдум. Тревогата на ВМРО бе предизвикана и от изказванията на Цецка Цачева, която се опита да омаловажи волята на 330 хиляди граждани.
Преди дни „Атака” направи трагикомичен опит да си присвои инициативата и да я използва за политическо търгашество. По-рано през годината пък външният министър Николай Младенов си позволи съвършено непрофесионални и необмислени изказвания в стил „ние сме последните, които ще пречат на Турция за ЕС”. Тогава ВМРО поиска оставката на министъра.
Пълен текст

Агенция „Фокус”: Красимир Каракачнов сезира ПАСЕ за нарушаване на човешките права на македонски граждани с българско самосъзнание

09 октомври 2010
София. Председателят на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов изпрати писмо до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) чрез Представителството на Съвета на Европа в България, съобщиха от ВМРО. В писмото са цитирани случаи на нарушаване на човешките права на македонски граждани с българско самосъзнание.
Специално внимание се обръща на случаите на глоби и произвол по отношение на македонските граждани, които притежават автомобили с български регистрационни номера. Цитиран е и случаят с Мирослав Ризински, осъден в политически процес при допуснати редица процесуални нарушения. Като притежаващ и българско гражданство, Ризински е поискал трансфер в България, съгласно Конвенцията за трансфер на осъдени лица, по която Р Македония е страна. Въпреки това, вече повече от година македонската страна отлага процедурата по трансфер – при все, че всички документи са изготвени и от българската страна има пълно съдействие.
ВМРО предлага представители на ПАСЕ да извършат проверка на цитираните по-горе случаи, за да се убедят, че Р Македония не спазва човешките права и съвсем открито си позволява в свободна и демократична Европа да дискриминира свои граждани, подлагайки ги на системен тормоз, административни и съдебни репресии.
Пълният текст на писмото гласи:
„Уважаеми госпожи и господа,
От ВМРО се обръщаме към Вас по повод последния ден от Четвъртата сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (4 – 8 октомври 2010 г. ). В дневния ред на тази сесия беше заложена като основна тема дискусия за интеграцията на циганите. Това се случва по време, когато председателстващ на комитета на министрите на Съвета на Европа е г-н Антонио Милошоски – министър на външните работи на Р Македония.
Ние от ВМРО считаме, че наред с циганския въпрос в Европа, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа следва доста по-активно и ефективно да се занимае и с политиката на Р Македония спрямо гражданите й с българско самосъзнание. Докато г-н Милошоски говори за интеграция на циганите, нека бъде запитан за правата на гражданите на Р Македония с българско самосъзнание. Редно е да се вземе предвид, че докато Р Македония охотно приглася в общия хор за „интеграция на ромите”, то нейните административни служби и съд не са преставали да тормозят по-изявените си граждани с българско самосъзнание и гражданство. Примерите в това отношение са много – случаите с Мирослав Ризински, Драги Каров, Спаска Митрова, Андон Спасов и десетки други граждани, които са тормозени от държавната власт в Р Македония заради българското си самосъзнание.
Нека ПАСЕ се позаинтересува от тези случаи и поиска от Р Македония информация за тях, тъй като е крайно неприемливо в 21 век в Европа хора да бъдат подлагани на политически и административни репресии заради самоопределението си. Доста лицемерно е от страна на правителството на Р Македония да говори за човешките права на циганите в Европа, докато упражнява системен тормоз на българите в Р Македония. ПАСЕ трябва да се заинтересува от спазването на човешките права в Р Македония, от факта, че държавната власт на Р Македония не спазва международни договори, по които е страна, заобикаля тяхното прилагане, с което демонстративно показва, че не зачита принципите и актовете на международното право. Особено интересен в това отношение е случаят с Мирослав Ризински. Той е осъден, с влязла в сила присъда от съда в Р Македония в един политически процес, пълен с процесуални нарушения. Като притежаващ и българско гражданство, Ризински е поискал трансфер в България, съгласно Конвенцията за трансфер на осъдени лица, по която Р Македония е страна. Въпреки това, вече повече от година македонската страна отлага процедурата по трансфер – при все, че всички документи са изготвени и от българската страна има пълно съдействие.
Разбира се, това е един от най-крещящите примери, но има и стотици други случаи в цяла Р Македония, при които македонски граждани са подложени на тормоз от страна на собствената си държава, само заради изявеното си българско самосъзнание.
Македонската държава заплашва да стигне и по-далеч – да конфискува автомобили с български номера, ако не бъдат пререгистрирани с македонски номера. В същото време в Р Македония без проблеми се управляват десетки хиляди автомобили с регистрационни табели на други чужди страни – албански, сръбски, немски, дори със табели от Съединените американски щати.
В заключение предлагаме на представители на ПАСЕ да извършат проверка на цитираните по-горе случаи, за да се убедят, че Р Македония не спазва човешките права и съвсем открито си позволява в свободна и демократична Европа да дискриминира свои граждани, подлагайки ги на системен тормоз, административни и съдебни репресии.
ВМРО може да окаже пълно съдействие като предостави документи с факти и други материали”.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: ВМРО организира честване на паметника на Владо Черноземски по повод 76 години от гибелта му

08 октомври 2010
София. ВМРО организира честване на паметника на Владо Черноземски във Велингард на 9 октомври 2010 (събота) от 11.00 часа по повод 76 години от героичната му гибел, съобщиха от партията.
На честването ще присъства организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, представители на организациите на ВМРО от София, Пловдив, Банско, Гоце Делчев, Разлог, Велинград, както и българи от Република Македония и Западните покрайнини.
Владо Черноземски или както още е известен Владо Шофьора е една от легендарните личности в историята на ВМРО. Известен е още с имената Владо Димитров Черноземски, Владимир Георгиев Черноземски и др. Дълго време никой не знае истинското му име, мястото и годината на раждането му.
Зад псевдонима Владо Черноземски всъщност се крие Величко Димитров Керин, роден на 19 октомври 1897 г. в с. Каменица (днес гр. Велинград), Пазарджишко. Най-известната акция, с която се свързва името му е атентата срещу сръбския крал Александър извършен по заръка на ВМРО в Марсилия на 9 октомври 1934 г.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: В Македония не пускат автомобили с българска регистрация, които през 2010 г. са били в страната вече 6 месеца

09 октомври 2010
София. В Македония не пускат автомобили с българска регистрация, които за тази година са били в страната вече 6 месеца. Пред Агенция “Фокус” Данаил Татарчев, бизнесмен от Македония с българско гражданство, каза, че вчера е бил върнат от македонските митничари на ГКПП Гюешево – Деве баир. „Проблемът е, че българите с двойно гражданство – българско и македонско – не са уведомени и ги чака една неприятна изненада. Връщат ги затова, защото колата трябва веднага да се обмити или да подаде митническа декларация за това, че колата ще бъде обмитена и ще й бъдат сменени номерата с македонски. Това според мен и според закона не е правилно, защото тази кола е на български гражданин, нищо, че аз имам двойно гражданство”, обясни Татарчев. „Когато поисках в писмен вид да ми кажат по какъв начин съм нарушил закона на Македония, те казаха, че нямат възможност да го направят. Аз не мога и да подам жалба. Когато реших да остана там и да търся по всякакъв начин да мина границата, особено защото карах сърдечно болен човек, те ми казаха, че въобще не ги е грижа и ако не си махна колата и не се върна назад, ще си имам работа с полицията”, обясни той. По думите му само 6 месеца колата може да стои в Македония. „Аз като физическо лице мога нямам проблем. Сега нас ни карат да си купим по две коли – едната да остане 6 месеца в Македония и след това другата да остане 6 месеца там”, каза Татарчев.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов: В Македония продължават да се нарушават правата на българите

09 октомври 2010
София. В Македония продължават да се нарушават правата на българите, включително и такива македонски граждани, които са и български граждани. Това каза пред Агенция “Фокус” председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който сигнализира ПАСЕ за нарушаване на правата на македонските граждани с българско самосъзнание в Македония. По думите му „продължаващата на Скопие политика да тормози българските граждани и българите в Македония са достатъчно основание ПАСЕ и всички останали европейски институции да се позанимаят малко с тази държава, която претендира да бъде кандидат-член на ЕС”. „Очакваме и ПАСЕ, и основните европейски институции да вземат някакви мерки, да проверят случая и да имат предвид тази досегашна политика на Скопие, с оглед въобще на разговорите, които се водят в Македония за ЕС”, добави Каракачанов. Той съобщи, че във ВМРО постоянно получават сигнали за нарушени права на хората с българско самосъзнание в Македония. Така например само за последния случай с глобите, които им се налагат за автомобили с българска регистрация, на ден се получават десетки сигнали.
Според Каракачанов реакцията на България в тези случаи е неадекватна. „Българското външно министерство и българската държава не може да продължават да мълчат. От една страна чуваме министърът без портфейл Божидар Димитров, който казва как това е новата политика да се дават български паспорти, че трябва тази практика да се увеличава, процедурите за българско гражданство да се съкращават и хората, които желаят да станат български граждани, по-бързо да получават българско гражданство. От друга страна като получат българско гражданство тези от тях, които си закупуват автомобили и с тях се движат в Македония, се притесняват от македонските власти”, коментира Каракачанов. Според него досега македонският посланик е трябвало да бъде извикан в МВнР и да му бъде връчена нота.
Пълен текст

Радио Варна: Варненските депутати не уважиха среща с ВМРО

10 октомври 2010
Нито един от 12-сетте народни представители от варненския избирателен район на присъства на среща с ВМРО. Поводът бяха събраните повече от 300 хиляди подписа на граждани в подкрепа на референдум, който да определи позицията на България за членството на Турция в Европейския съюз. На 14-сти октомври въпросът трябва да бъде обсъден в планарна зала в Народното събрание, заяви Стефан Соколов -координатор на ВМРО за областите Варна и Шумен.
Пълен текст

Дарик нюз Пловдив: Депутати нищят въпроса за еврочленството на Турция

11 октомври 2010
Среща-разговор с народните представители от 16 и 17 Многомандатен избирателен район организират от ВМРО БНД. Тя е по повод внесената подписка в Народното събрание на Република България за провеждането на референдум за членството на Турция в Европейския съюз. Депутатите ще изложат своите мнения и аргументи по темата за или против турското еврочленство.
Дискусиите започват в 18 часа и ще се проведат в район „Тракия“. 
Пълен текст

Дарик нюз Плевен: Плевенски воеводи организират среща с депутати от региона

11 октомври 2010
Среща с народните представители от област Плевен и обществеността на града инициира ВМРО Плевен. Поводът за това е проведената в цялата страна подписка за провеждане на референдум „Не на Турция в ЕС“.
Събрани бяха 330 хиляди подписа, като само в Плевен и областта техният брой е над 14 хиляди, допълват местните воеводи.
„Ние събрахме необходимите по закон подписи. Сега в Народното събрание ще има дебат, на който ще се вземе решение „за“ или „против“ насрочването на референдум“, се казва в писмо от ВМРО Плевен до медиите. Срещата днес е насрочена за 14.00 часа в малката зала на хотел „Балкан“. Очаква се на нея народните представители от Плевенския регион да изложат своето мнение и аргументи по въпроса за провеждане на референдум за турското еврочленство и по въпроса трябва ли Турция да бъде член на Европейския съюз.
Пълен текст

Дарик нюз Русе: Русенските депутати не уважиха поканата на ВМРО

9 октомври 2010
Народните представители Русе не се отзоваха на поканата от инициативен комитет, който поде през пролетта кампания за провеждане на референдум против приемането на Турция в Еропейския съюз. Днес по обед в Дома на учените се събраха участници в акцията от ВМРО в цялата Русенска област.
На нея представителите на инициативния комитет /областният председател на ВМРО – Русе Искрен Веселинов, общинския председател Стефан Бучаков и Деян Стайков, заместник –председателя на общинския комитет и председател на мл. организация на ВМРО-Русе/ изложиха подробно мотивите си, очаквайки да чуят и позицията на народните избранници.
В дискусуята се включи и професор Петър Иванов, който засегна демографския аспект на едно влизане на Турция в ЕС. Бяха връчени грамоти на тези, които помогнаха при събирането на подписите за референдума.
Пълен текст

„Бряг” (Русе): Воеводите в Русе отчетоха 15 000 подписа за референдум пред 7 празни депутатски стола

11 октомври 2010
Кампанията на ВМРО е срещу членството на Турция в ЕС
Народните представители от 19-и МИР – Русе до един отказаха да присъстват на среща в събота, инициирана от инициативния комитет на МРО в Русе, на която воеводите отчетоха русенския принос в националната кампания за събиране на подписка за свикване на референдум във връзка с приемането на Турция в ЕС. знак на протест срещу отсъствието на русенските депутати, от МРО наредиха в залата на Дома на учените 7 празни стола, символизиращи липсата им. Русе се включи в продължилата от 16 април до 16 юни подписка с над 15 000 подписа, като на национално ниво броят им е 330 000, подчертаха от МРО. Подписите бяха внесени в деловодството на Народното събрание на 14 юли 2010 г. и според закона в тримесечен срок следва да се насрочи дебат в парламентарна зала. Воеводите поясниха, че са се надявали на импровизираната среща да запитат направо русенските народни представители как ще гласуват на дебатите по референдума. Инициаторите на подписката в Русе обаче останали разочаровани от липсата
на интерес от страна на политиците в града. Вероятно много от тук присъстващите за пръв и последен път чуват имената на много от нашите народни представители, защото с липсата на интерес към случващото се с хората и с липсата на
контакт с тях, те не изпълняват ролята, за която са избрани, заяви областният председател на МРО – Русе Искрен Веселинов, като не пропусна да подчертае острото си разочарование от отсъствието най-вече на депутата от „Атака“ в Русе Любомир Владимиров. Днес от 10.00 ч. в Народното събрание представители на Инициативния комитет за свикване на референдум относно членството на Турция в ЕС ще се срещнат с председателя на НС г-жа Цецка Цачева.
Пълен текст

Последни Новини

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir