Начало Българското семейство Женската организация на ВМРО възмутена от предаване в национална телевизия

Женската организация на ВМРО възмутена от предаване в национална телевизия

Председателят на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова изпрати отворено писмо до телевизия БТВ във връзка с предаването „Нашите момичета – звезди от кориците”. Ето текстът на писмото:

Това ли са наистина „Нашите момичета – звезди от кориците”? Със силиконови устни и гърди, с пошло поведение, с неумение за общуване. Нито една от тях не показа скромност, морал, интелект или някаква степен на образованост. Това ли е нашият „елит”? А и от къде това самочувствие в тях?

Останах безкрайно изненадана от искрите на фалш, лицемерие, безвкусица и празнодумие в това предаване. Освен темите за прически, маникюр, дрехи и аксесоари, не чух нищо съществено.

Като майка и като общественичка се обръщам към Вас, уважаема телевизия, с молба да преразгледате Вашата програма.

Разбира, че това е рекламна и РR акция, но в никакъв случай не искам българската девойка да прилича и да подражава на тези „наши момичета”.

Не е ли време да показваме красивото, естественото, интелигентното и образовано младо момиче, което има интересен културен, образователен и достоен живот. Не искам да бъда груба към Вас и Вашето предаване, но трябва вместо да увековечаваме пошлото и силикона да покажем хилядите български добродетели и традиции. Мисля, че това ще бъде споделено от огромна част от образованите, квалифицираните и реализирали се момичета.

Защо никой не се интересува от златните момичета на Илияна Раева, които тренират денонощно и все по-често стъпват на първото стъпало на световни и европейски първенства. Защо забравихме за нашите победители от международни и световни олимпиади. Никъде не се споменава за младите научни таланти на България. Това са нашите деца, с които трябва да се гордеем и те да бъдат стимул младите хора в България да се развиват интелектуално. Тези младежи полагат огромни усилия и труд за постигането на своите високи успехи и са наистина един добър повод да се гордеем, че имаме достойно бъдещо поколение.

Тези победи не заслужават ли специално внимание? Тези победи не заслужават ли да бъдат показани на България? Може би това е възможност да се влияе положително на младите хора, за да насочат своите усилия и енергия в една градивна посока, която ще работи за тях и за тяхното бъдеще.

Нека се показват талантливите, успелите, мотивирани младежи, които се развиват в различни посоки, като се стремим чрез техните постъпки и действия да се намали агресията на улицата, в училището, у дома. И пренасочим тази енергия в градивна и позитивна посока. Нека се показва доброто, естетичното, красивото, нека събудим огъня на любовта към науката и изкуството, да възпитаме и отгледаме хора, изпълнени и заредени с енергия, сила, радост и устрем за изграждане на една нова и просперираща България!

11 октомври 2010

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари