Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 15 ноември 2010

вижте новините за нас – 15 ноември 2010

ТВ „СКАТ“: Управляващите нехаят за циганския проблем

Труд”: ВМРО събира подписи за събаряне на ромско гето

„Сега”: ВМРО предлага мерки за решаване на проблемите с ромите

„Класа”: ВМРО предлага 5 мерки по ромския въпрос

„Земя”: ВМРО-БНД иска гражданска гвардия срещу циганите

„Новинар”: ВМРО предлага гражданска гвардия заради ромите

Агенция „Фокус”: Костадин Костадинов, ВМРО: Проблемът с ромите от централно и източноевропейски се превръща в общоевропейски

Агенция „Фокус”: Костадин Костадинов, ВМРО: Ако се спазва Наказателният кодекс, 50% от ромите трябва да влязат в затворите

Агенция „Фокус”: ВМРО предлага конкретни мерки за решаване на циганския въпрос

Агенция „КРОСС”: ВМРО: 5+1 конкретни мерки за решаване на Циганския въпрос

Агенция „LiveNews“: Доброволни отряди да ни пазят от циганите искат от ВМРО

Нюз.бг: ВМРО иска гражданска гвардия срещу циганите

БНюз: ВМРО предлага трудова повинност за ромите

БНР (Хоризонт): ВМРО – БНД предлага обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят

„Делник Централен”: Войводите с пет мерки за решаване на проблемите. ВМРО иска гражданска гвардия срещу циганите

Нюз.бг: 10 мотива срещу Турция в ЕС

БНР, Хоризонт: Проектът на избирателен кодекс ще бъде обсъден на работна среща на партиите от Синята коалиция и ВМРО, Новото време и Зелените


ТВ „СКАТ“: Управляващите нехаят за циганския проблем

14 ноември 2020

Видеоматериал

Труд”: ВМРО събира подписи за събаряне на ромско гето

15 ноември 2010
Референдум за събарянето на незаконно ромско гето в кв. „Орландовци“ в столицата ще прави ВМРО-Сердика. За тази цел те събират подписи сред живеещите в този район. Това заяви на пресконференция в столицата вчера Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО и столичен общински съветник.
„Има места, на които се влиза само с въоръжена полиция. Това капсулира циганите и създава у тях усещането, че съществуват само „Дай!“ и „Искам!“, заяви Джамбазки. Според него трябвало да се реши „дали ще ги оставим да се заселват където си искат“.
От ВМРО са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, в което искат спешно да бъде решен въпросът със социалното подпомагане на ромите. Според воеводите то задължително трябвало да бъде обвързано с образование и трудови задължения.
„В европейската практика 5 работещи издържат 1 социално неосигурен. А у нас 1,2 осигуряващи работят за един неосигурен“, подчерта Джамбазки. ВМРО настояват да има и специален министър по ромските въпроси. От партията ще искат и справка за платените към ВиК и Енергото сметки във „факултета“ и „филиповци“, за да се „види кой пие и кой плаща“.

„Сега”: ВМРО предлага мерки за решаване на проблемите с ромите

15 ноември 2010
съобщиха от ръководството на партията. Основното, според воеводите, е да се обвържат всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят. Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост, смятат от ВМРО. От формацията предлагат въвеждане на форми на трудова повинност, ромите да покриват сметките си с работа, създаване на гражданска гвардия за защита на населението, стриктно спазване на съществуващите законови норми за заселване, незаконно строителство и скитничество.
Пълен текст

„Класа”: ВМРО предлага 5 мерки по ромския въпрос

15 ноември 2010
5 мерки за решаване на ромския въпрос предложиха вчера от ВМРО. Те бяха представени на пресконференция от ръководството на ВМРО вчера. В нея участваха за-местник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов, както и председателите на организацията в София и в столичния район „Сердика“ Васил Христов и Николай Дренчев.
За мярка номер едно беше обявено обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават, и средата, в която живеят. На второ място от ВМРО предлагат въвеждане на форми на трудова повинност като начин за получаване на квалификация и труд при липса на други възможности, а като начин за покриване на задълженията по сметки за комунални услуги, ВМРО предлага системата „труд срещу сметки“. Четвъртата от неотложните мерки е свързана със създаване на доброволни отряди за защита на населението в рамките на една гражданска гвардия. Според ВМРО законът позволява това, а подобна мярка вече е неизбежна.
Петата необходима мярка е свързана със стриктно спазване и реални действия по съществуващите норми за заселване, незаконно строителство, скитничество.
Пълен текст

„Земя”: ВМРО-БНД иска гражданска гвардия срещу циганите

15 ноември 2010
Пет необходими и спешни действия и една дългосрочна политика предлага ВМРО-БВД на управляващите за начало на разрешаването на циганския въпрос. Основното сред „петте мерки“ е обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават, и средата, в която живеят. Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост, смятат войводите. Мерките бяха представени на пресконференция вчера от замес-тник-председателите на ВМРО-БНДАнгел Джамбазки и Костадин Костадинов. Те предложиха и въвеждане на форми на трудова повинност, като начин за получаване на квалификация и труд. За покриването на задълженията по сметки за комунални услуги ВМРО-БНД предлага системата „труд срещу сметки“. Четвъртата от неотложните мерки е свързана със създаване на доброволни отряди за защита на населението в рамките на една гражданска гвардия. Според ВМРО-БНД законът позволява това, а подобна мярка вече е неизбежна. Петата необходима мярка е свързана със стриктно спазване и реални действия по съществуващите норми за заселване, незаконно строителство, скитничество. Трябва да се спре практиката на компромиси в прилагането на законите и практически привилегии за определени групи, категорични са от ВМРО-БНД. „Ние сме длъжни да решим циганския въпрос – със или без желанието и участието на самите ро-ми. И ако не се намери решение за него, неминуеми са етническите сблъсъци“, коментираха войводите.

„Новинар”: ВМРО предлага гражданска гвардия заради ромите

15 ноември 2010
Доброволчески отряди да защитават населението от ромите, предложиха от ВМРО. Според тях с пет спешни мерки може да се реши ромският въпрос у нас. Зам.-шефът на организацията Ангел Джамбазки обясни, че въпросната гражданска гвардия може да е в помощ на органите на реда и при бедствия.
Според ВМРО социалните помощи за ромите трябва да се обвържат с образованието им. Хората на Красимир Каракачанов предлагат да се въведе трудова повинност за малцинството, както и да могат да се обучават в сферата на строителството или инфраструктурата. Обществено полезен труд трябвало да се полага при неплащане на сметки за ток, вода и други консумативи. Петото предложение на ВМРО е свързано със стриктното спазване на норми за заселване, незаконно строителство и скитничество.
Зам.-шефът на ВМРО Костадин Костадинов предложи да се назначи специален министър по демографските въпроси.
Пълен текст

Агенция „Фокус”: Костадин Костадинов, ВМРО: Проблемът с ромите от централно и източноевропейски се превръща в общоевропейски

14 ноември 2010
Заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов пред Агенция „Фокус”
Фокус: Г-н Костадинов, какво предлагате от ВМРО за решаване на проблема с ромите?
Костадин Костадинов: Преди около месец и половина от ВМРО изпратихме писмо до Европейската комисия (ЕК) във връзка с ромския проблем и сега ние получихме отговор. ЕК отговори много по-бързо от българския Министерски съвет, откъдето нямаме отговор. Ние изпратихме двете писма по едно и също време. Интересното е, че ние нямаме никакъв отговор. Той се състои в едно дипломатично съгласяване, че проблем има и този проблем трябва да се решава. Те се съгласяват, че има проблем, но не поемат позиция. Ние искахме да поставят въпроса в дневния ред на ЕК, защото според нас този въпрос вече не е български, ако въобще някога е бил. Има четири държави в Европейския съюз (ЕС), които имат същия проблем с ромите като нас, ако не и по-голям проблем. Освен България – Румъния, Словакия и Унгария разполагат с голямо ромско население – то достига 10% от общия брой на населението, ако не и повече, то е нискограмотно, несоциализирано и криминализирано население, което създава престъпност и деца. Така те мултиплицират всички антисоциални прояви в обществото на N-та степен и не на последно място, тези хора се разсейват и разпръскват из цяла Европа. Проблемът от централно и източноевропейски се превръща в общоевропейски проблем. Ние смятаме, че репатрирането на 90 или 100 роми в България или Румъния няма да реши въпроса. Ние ще влезем в Шенген, а то и сега няма големи пречки за пътуването на когото и да било в рамките на съюза, когато влезем в Шенген, границите съвсем ще паднат и няма да има кой да спре тези хора. Ние поискахме този проблем да започне да бъде решаван на европейско ниво – не просто да говорим за интеграция на ромите. Очевидно е, че в България властите нямат желание да разрешат проблема с ромите – не, че не могат, но не желаят.
Фокус: Какви са конкретните ви предложения?
Костадин Костадинов: Да се спазва законът с еднаква сила от всички. Има цели състави от Наказателния кодекс, които ако се спазват, то 50% от ромите трябва да влязат в затворите веднага. Има състави срещу просията, срещи трафика на хора, срещу продажбата на органи, на деца, срещу скитничеството. Но това не се случва. Не може законът да важи за мен, а за тях да не важи. Нека да не забравяме, че нашият Наказателен кодекс е съгласуван с европейското право, т.е. с други думи не се спазва европейското право. Поискахме становище от ЕК, но становището беше: „ Да, проблем има” и толкова. Отговорът нищо не казва. Основното нещо, което всички в държавата ни трябва да знаем, е, че след 20 години държавата няма да е това, което познаваме. В момента в 1/3 от територията на държавата в групата на децата до 18 години – ромите са над 50%. Държавата се циганизира. Ако проблемът с ромите не се реши в рамките на едно поколение – около 25 години, то проблемът ще реши нас.
Фокус: Какво очаквате като резултати след поредното изговаряне на проблемите?
Костадин Костадинов: Не очакваме проблемът да бъде решен. Ние поставяме проблема с надеждата, че някой от управляващите или опозицията ще постави въпроса на по-високо ниво. Ние няма да се откажем да търсим контакти с управляващите, с хората с власт в държавата и парламента, контакти с европейски народни представители, с други европейски парламентарни групи. С тях може да комуникираме по-лесно, отколкото с нашия Министерски съвет (МС). Не е редно въпросът да бъде коментиран първо в Европа, а после в България. Защото един ден някой отвън ще дойде и ще ни каже как да решим проблема, когато той стане и техен, а това вече е започнало да става. Нашите управляващите тогава ще пляснат с ръце и ще започнат да правят каквото им кажат.
Фокус: Кои са общините, в които населението до 18 години е от ромски произход?
Костадин Костадинов: Община Летница, община Сухиндол, Иваново, Две могили, Малко Търново, Стралджа, Котел, Павел Баня, Мъглиж, Сливен, въпреки че там са 1/3.
Фокус: Казвате, че ромите са неграмотни. А имате ли данни каква част от децата в тези общини не ходят на училище?
Костадин Костадинов: Всяка година в България се раждат между 60 и 80 хил. деца. Раждаемостта се увеличава и то не благодарение на българите. Това означава, че всяка година имаме между 60 и 80 хил. първолаци. Всяка година отпадат по 25 хил. деца от училище. Най-висок процент на отпаднали деца е от 4 до 8 клас. При българите и туркоезичните българи не съществува. По-голямата част от тях са в ромската общност. Ако приемем, че 25 хил. отпадат годишно и това се случва във времето 3-4-5 клас, получава се грубо, че 10% от децата отпадат от училище всяка година.
Пълен текст

Агенция „Фокус”: Костадин Костадинов, ВМРО: Ако се спазва Наказателният кодекс, 50% от ромите трябва да влязат в затворите

14 ноември 2010
Има цели състави от Наказателния кодекс, които ако се спазват, то 50% от ромите трябва да влязат в затворите веднага. Това заяви пред Агенция „Фокус” зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. Той посочи, че има състави срещу просията, срещу трафика на хора, срещу продажбата на органи, на деца, срещу скитничеството.
„Не може законът да важи за мен, а за тях да не важи. Нека да не забравяме, че нашият Нааказателен кодекс е съгласуван с европейското право, т.е. с други думи не се спазва европейското право. Поискахме становище от ЕК, но становището беше: „ Да, проблем има” и толкова. Отговорът нищо не казва”, каза още той. Костадинов беше категоричен, че след 20 години държавата няма да е това, което познаваме. „В момента в 1/3 от територията на държавата групата на децата до 18 години ромите са над 50%. Държавата се циганизира. Ако проблемът с ромите не се реши в рамките на едно поколение – около 25 години, то проблемът ще реши нас. Не очакваме проблемът да бъде решен. Ние поставяме проблема с надеждата, че някой от управляващите или опозоцията ще постави въпроса на по-високо ниво”, добави още той.
ВМРО няма да се откаже да търси контакти с управляващите, с хората с власт в държавата и парламента, контакти с европейски народни представители, с други европейски парламентарни групи. „С тях може да комуникираме по-лесно, отколкото с нашия МС. Не е редно въпросът да бъде коментиран първо в Европа, а после в България. Защото един ден някой отвън ще дойде и ще ни каже как да решим проблема, когато той стане и техен, а това вече е започнало да става. Нашите управляващите тогава ще пляснат с ръце и ще започнат да правят каквото им кажат”, каза още Костадинов.
Пълен текст

Агенция „Фокус”: ВМРО предлага конкретни мерки за решаване на циганския въпрос

14 ноември 2010
Пет необходими и спешни действия и една дългосрочна политика предлага ВМРО на управляващите за начало на разрешаването на циганския въпрос. Основното сред „петте мерки” е обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят. Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост, съобщиха от ВМРО.
Мерките бяха представени на пресконференция от ръководството на ВМРО. В нея участваха заместник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов, както и председателите на организацията в София и в столичния район „Сердика” Васил Христов и Николай Дренчев.
На пресконференцията беше изнесен и полученият тези дни от Брюксел отговор от Европейската комисия по писмото на ВМРО за проблемите с циганите от края на септември. Същото писмо бе изпратено тогава и до българското правителство. По думите на представителите на ВМРО, отговорът на еврокомисията е издържан в типичния брюкселски език с намерение проблемът да бъде разгледан през пролетта, но с неясна конкретност, която е твърде далеч от реалните проблеми. И докато от Брюксел все пак пристигна отговор, то реакция на същото писмо от страна на българското правителство все още няма.
Това ни мотивира да се обърнем с изпълними предложения към управляващите у нас, казаха от ВМРО и предложиха въвеждане на форми на трудова повинност, като начин за получаване на квалификация и труд, при липса на други възможности. Като начин за покриване н задълженията по сметки за комунални услуги, ВМРО предлага системата „труд срещу сметки”.
Четвъртата от неотложните мерки е свързана със създаване на доброволни отряди за защита на населението в рамките на една гражданска гвардия. Според ВМРО законът позволява това, а подобна мярка вече е неизбежна.
Петата необходима мярка е свързана със стриктно спазване и реални действия по съществуващите норми за заселване, незаконно строителство, скитничество. Трябва да се спре практиката на компромиси в прилагането на законите и практически привилегии за определени групи, категорични са от ВМРО.
Това обаче са пет простички неща само на първо време, подчертаха от ВМРО и уточниха, че най-важното е държавата да поеме дългосрочен ангажимент. Това означава целенасочена държавна политика за несоциализираните общности, като част от обща демографска политика. Първата крачка според ВМРО е одобряване на план за действие и определяне на лице, което да е ясно отговорно за изпълнението на политиката.
Според ВМРО отпадането на циганските общности от системата на образованието, пазара на труда и обществото въобще е основен проблем за България. При настоящите катастрофални демографски тенденции в рамките на десетилетия страната ни ще изпитва огромни проблеми с мащабни несоциализирани групи. Статистиката показва, че българската нация се топи с катастрофално бързи размери, ако раждаемостта през 1970-1980 година е била 14,5%, то сега има спад до 8,6%, посочиха участниците в пресконференцията. Друга особено тревожна тенденция е, че ако в Европа петима работещи издържат един, който ползва социален пакет, то у нас 1,2-ма работещи осигуряват издръжката на един, което е далеч под критичния минимум. Като опасна тенденция участниците в пресконференцията от ВМРО отбелязаха, че в България не се спазват законите, свързани с незаконното строителство, което произвежда гета, не се уважават институциите, а хората, които живеят в циганските гета знаят само „дай и искам“.
На въпрос как от ВМРО си представят в бъдеще интеграцията на циганите, зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов подчерта, че този процес не може да е едностранен. Той трябва да стане с желанието и задължителната намеса на държавата, но и с желанието на циганите да повишават образованието си, да работят. Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, добави, че въпреки проучванията и запитванията до различни институции никой не желае да отговори на въпроса колко пари, къде и точно за какви резултати са похарчени през последните 20 години за т.н. интеграция на циганите.
Ние сме длъжни да решим циганския въпрос – със или без желанието и участието на самите цигани. Циганският въпрос е най-вече наш въпрос. И ако не се намери решение за него, неминуеми са етническите сблъсъци, коментираха от ВМРО.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: ВМРО: 5+1 конкретни мерки за решаване на Циганския въпрос

14 ноември 2010
Пет необходими и спешни действия и една дългосрочна политика предлага ВМРО на управляващите за начало на разрешаването на Циганския въпрос. Основното сред „петте мерки“ е обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят. Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост. Мерките бяха представени на пресконференция от ръководството на ВМРО, съобщават от пресцентъра на организацията.
В нея участваха заместник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов, както и председателите на Организацията в София и в столичния район „Сердика“ Васил Христов и Николай Дренчев.
На пресконференцията беше изнесен и полученият тези дни от Брюксел отговор от Европейската комисия по писмото на ВМРО за проблемите с циганите от края на септември. Същото писмо бе изпратено тогава и до българското правителство, но реакция на същото писмо от страна на българското правителство все още няма.
От ВМРО предложиха въвеждане на форми на трудова повинност, като начин за получаване на квалификация и труд, при липса на други възможности. Като начин за покриване н задълженията по сметки за комунални услуги, ВМРО предлага системата „труд срещу сметки“.
Четвъртата от неотложните мерки е свързана със създаване на доброволни отряди за защита на населението в рамките на една гражданска гвардия. Според ВМРО законът позволява това, а подобна мярка вече е неизбежна.
Петата необходима мярка е свързана със стриктно спазване и реални действия по съществуващите норми за заселване, незаконно строителство, скитничество. Трябва да се спре практиката на компромиси в прилагането на законите и практически привилегии за определени групи, категорични са от ВМРО.
Според организацията обаче, най-важното е държавата да поеме дългосрочен ангажимент. Това означава целенасочена държавна политика за несоциализираните общности, като част от обща демографска политика. Първата крачка според ВМРО е одобряване на план за действие и определяне на лице, което да е ясно отговорно за изпълнението на политиката.
„Ние сме длъжни да решим Циганския въпрос – със или без желанието и участието на самите цигани. Циганският въпрос е най-вече наш въпрос. И ако не се намери решение за него, неминуеми са етническите сблъсъци“, коментираха от ВМРО.
Пълен текст

Агенция „LiveNews“: Доброволни отряди да ни пазят от циганите искат от ВМРО

14 ноември 2010
Пет конкретни мерки за справяне с циганския въпрос имат от ВМРО. Те са ги изпратили в писмо до министър-председателя Бойко Борисов. В него настояват държавата да започне да провежда дългосрочна национална политика спрямо ромите и да спре с компромисите и привилегиите към тях. Това съобщи заместник-председателят ВМРО Ангел Джамбаски.Според движението трябва да се създаде определна форма на самозащита на населението в страната, което е подложено на постоянен тормоз и ограбване от циганите. Те предлагат това да стане с доброволни отряди, които могат да се включват и в защите при бедствия и аварии.От ВМРО са предложили още на министър-председателя да започне системното разрушаване на незаконните гета. „Гетата са вредни, защото капсулират едно население и се превръщат в държава в държавата, където не важат българските закони“, коментираха от партията. Оттам искат да се спре порочната практика ромите да се заселват където им падне, а да спазват законовите норми.Другото предложение е да се обвържат социалните помощи с образованието и работата на ромите. Според тях така ще се ограничи безотговорната раждаемост. От ВМРО искат и да се спре порочната практика циганите да трупат дългове към държавата и затова предлагат да покриват сметките си срещу положен труд. Друга мярка е да се въведе и трудова повинност като начин за получаване на квалификация и труд.Сегашният социален модел, в който един работещ човек издържа един неработещ, ще срине икономиката, добави от своя страна Ангел Джамбазки и припомни, че в европейската практика това съотношение е 5 към 1.От ВМРО са категорични, че ще продължават настоятелно да поставят въпроса и пред дурги институции, ако се наложи ще стигнат и до европарламента.
Пълен текст

Нюз.бг: ВМРО иска гражданска гвардия срещу циганите

14 ноември 2010
Пет необходими и спешни действия и една дългосрочна политика предлага ВМРО на управляващите за начало на разрешаването на Циганския въпрос.
Основното сред „петте мерки“ е обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят. Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост.
Мерките бяха представени на пресконференция от ръководството на ВМРО.
В нея участваха заместник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов, както и председателите на Организацията в София и в столичния район „Сердика“ Васил Христов и Николай Дренчев.
На пресконференцията беше изнесен и полученият тези дни от Брюксел отговор от Европейската комисия по писмото на ВМРО за проблемите с циганите от края на септември.
По думите на ръководителите на ВМРО, отговорът на еврокомисията е издържан в типичния брюкселски език, който е твърде далеч от реалните проблеми.
Това ни мотивира да се обърнем с изпълними предложения към управляващите у нас, споделят от ВМРО и предлагат въвеждане на форми на трудова повинност, като начин за получаване на квалификация и труд, при липса на други възможности.
Като начин за покриване н задълженията по сметки за комунални услуги, ВМРО предлага системата „труд срещу сметки“. 
Четвъртата от неотложните мерки е свързана със създаване на доброволни отряди за защита на населението в рамките на една гражданска гвардия.
Според ВМРО законът позволява това, а подобна мярка вече е неизбежна.
Петата необходима мярка е свързана със стриктно спазване и реални действия по съществуващите норми за заселване, незаконно строителство, скитничество. Трябва да се спре практиката на компромиси в прилагането на законите и практически привилегии за определени групи, категорични са от ВМРО.
Това обаче са пет простички неща само на първо време, подчертаха от ВМРО и уточниха, че най-важното е държавата да поеме дългосрочен ангажимент.
Това означава целенасочена държавна политика за несоциализираните общности, като част от обща демографска политика.
Първата крачка според ВМРО е одобряване на план за действие и определяне на лице, което да е ясно отговорно за изпълнението на политиката.
Според ВМРО отпадането на циганските общности от системата на образованието, пазара на труда и обществото въобще е основен проблем за България. При настоящите катастрофални демографски тенденции в рамките на десетилетия страната ни ще изпитва огромни проблеми с мащабни несоциализирани групи.
Ние сме длъжни да решим Циганския въпрос – със или без желанието и участието на самите цигани. Циганският въпрос е най-вече наш въпрос. И ако не се намери решение за него, неминуеми са етническите сблъсъци, коментираха от ВМРО.
Пълен текст

БНюз: ВМРО предлага трудова повинност за ромите

14 ноември 2010
Пет необходими и спешни действия и една дългосрочна политика предлага ВМРО на управляващите за начало на разрешаването на Циганския въпрос в страната ни. Основното сред „петте мерки” е обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят.
Мерките бяха представени на пресконференция от ръководството на ВМРО с участието на заместник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов, както и председателите на Организацията в София и в столичния район „Сердика“ Васил Христов и Николай Дренчев.
На пресконференцията беше изнесен и полученият тези дни от Брюксел отговор от Европейската комисия по писмото на ВМРО за проблемите с циганите от края на септември. По думите на ръководителите на ВМРО, отговорът на еврокомисията е издържан в типичния брюкселски език, който е твърде далеч от реалните проблеми.
Това ни мотивира да се обърнем с изпълними предложения към управляващите у нас, споделят от ВМРО и предлагат въвеждане на форми на трудова повинност, като начин за получаване на квалификация и труд, при липса на други възможности. Като начин за покриване н задълженията по сметки за комунални услуги, ВМРО предлага системата „труд срещу сметки“.
Четвъртата от неотложните мерки е свързана със създаване на доброволни отряди за защита на населението в рамките на една гражданска гвардия. Според ВМРО законът позволява това, а подобна мярка вече е неизбежна.
Петата необходима мярка е свързана със стриктно спазване и реални действия по съществуващите норми за заселване, незаконно строителство, скитничество. Трябва да се спре практиката на компромиси в прилагането на законите и практически привилегии за определени групи, категорични са от ВМРО.
Това обаче са пет простички неща само на първо време, подчертаха от ВМРО и уточниха, че най-важното е държавата да поеме дългосрочен ангажимент. Това означава целенасочена държавна политика за несоциализираните общности, като част от обща демографска политика. Първата крачка според ВМРО е одобряване на план за действие и определяне на лице, което да е ясно отговорно за изпълнението на политиката.
Според ВМРО отпадането на циганските общности от системата на образованието, пазара на труда и обществото въобще е основен проблем
за България. При настоящите катастрофални демографски тенденции в рамките на десетилетия страната ни ще изпитва огромни проблеми с мащабни несоциализирани групи.
Ние сме длъжни да решим Циганския въпрос – със или без желанието и участието на самите цигани. Циганският въпрос е най-вече наш въпрос. И ако не се намери решение за него, неминуеми са етническите сблъсъци, коментираха от ВМРО.
Пълен текст

БНР (Хоризонт): ВМРО – БНД предлага обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят

15 ноември 2010
ВМРО – БНД предлага обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят. Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост сред ромите, се посочва в съобщение на ВМРО. ВМРО – БНД предлага и въвеждане на форми на трудова повинност като начин за получаване на квалификация и за покриване на задълженията по сметки за комунални услуги. От формацията се обявяват за създаването на доброволни отряди за защита на населението от кражби в рамките на Гражданска гвардия. От организацията смятат, че трябва да се спре практиката на компромиси в прилагането на законите и на практически привилегии за определени групи. Необходимо е стриктно спазване и реални действия по нормите за заселване, незаконното строителство и скитничеството.
ВМРО отбелязва, че отпадането на ромските общности от системата на образованието, пазара на труда и обществото е основен проблем за България, който може да доведе до етнически сблъсъци.

„Делник Централен”: Войводите с пет мерки за решаване на проблемите. ВМРО иска гражданска гвардия срещу циганите

15 ноември 2010
Пет необходими и спешни действия и една дългосрочна политика предлага ВМРО на управляващите за начало на разрешаването на Циганския въпрос сновното сред „петте мерки“е обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят. Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост. Мерките бяха представени на пресконференция от ръководството на ВМРО. В нея участваха заместник-пред-седателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов, както и председателите на Организацията в София и в столичния район „Сердика“ Васил Христов и Николай Дренчев. На пресконференцията беше изнесен и полученият тези дни от Брюксел отговор от Европейската комисия по писмото на ВМРО за проблемите с циганите от края на септември. По думите на ръководителите на ВМРО, отговорът на ев-рокомисията е издържан в типичния брюкселски език, който е твърде далеч от реалните проблеми. Това ни мотивира да се обърнем с изпълними предложения към управляващите у нас, споделят от ВМРО и предлагат въвеждане на форми на трудова повинност, като начин за получаване на квалификация и труд, при липса на други възможности. Като начин за покриване н задълженията по сметки за комунални услуги, ВМРО предлага системата „труд срещу сметки“. Четвъртата от неотложните мерки е свързана със създаване на доброволни отряди за защита на населението в рамките на една гражданска гвардия. Според ВМРО законът позволява това, а подобна мярка вече е неизбежна. Петата необходима мярка е свързана със стриктно спазване и реални действия по съществуващите норми за заселване, незаконно строителство, скитничество. Трябва да се спре практиката на компромиси в прилагането на законите и практически привилегии за определени групи, категорични са от ВМРО.

Нюз.бг: 10 мотива срещу Турция в ЕС

12 ноември 2010
Настоящият текст публикуваме без редакция, по молба на ВМРО като отговор на коментара на Симеон Сакскобургготски „Какво ни носи натискът за референдум за членството на Турция в ЕС“
Бившият министър-председател и още по-бивш цар Симеон Сакскобургготски разсъждава в страницата си кингсимеон.бг за присъединяването на Турция към Европейския съюз.
Оставям настрана екзотиката и умилението, които пораждат опитите на бившето „величество“ да „комуникира“ с „народа си“, посредством новите технологии – след фиаското, което претърпяха опити му да го прави наглас.
Да не се заяждаме все пак, добре е, че господин Сакскобургготски е в „блогосферата“. Странно е само защо „кинг Симеон“, като титлата у нас е „цар“, а не „крал“. Но, казва народът, вълкът кожата си мени, но нравът не. И може би затова в текста си Сакскобургготски употребява местоимение в първо лице множествено число – „нашето“ – когато ни уведомява за размислите си. Впечатляваща царственост.
Но по същество: ни в клин, ни в ръкав бившият министър-председател изостави битката си да прибере още някой дворец, декар гора или планински връх в царствения си патримониум и се хвърли да брани турското еврочленство. С архаични мотиви и речник от студената война. Вероятно отново ще се търси подкрепата на ДПС в прословутите битки за „царските имоти“.
Не е изненада, предполагам, че царственото чело се понабръчква дори само при споменаването на думата „референдум“. А и поначално монахрията не обича подобни „буржоазно-плебейски“ начинания за ограничаване на самодържавието й. Пък и Сакскобургготски има, подозирам, ярки спомени от проведения след преврата на 9-ти септември референдум, който го превърна от български цар в кадет Рилски. Е, за разлика от онзи псевдореферендум, ние сега предложихме истински, законен, подплатен с воля на граждани. Но тази воля явно няма значение за господин Сакскобургготски.
Авторът зове за „последователност“ и „разум“, но може би не е запознат с обществено-политическата обстановка в Турция и заплахите, които крие идеята за турското еврочленство за България.
Затова ще си позволя накратко да изложа част от мотивите, които ни подтикнаха да се опитаме да предизвикаме допитване до българския народ по повод турското еврочленство:
1. Турция просто не е европейска държава. Огромната част от територията на Турция (97%) е в Азия.
2. Турците са нашественици на европейския континент, а ние, българите, най-добре знаем това.
3. Турция е ислямска държава. Европейският съюз е основан от християнски държави. Той съще?

Последни Новини

Каракачанов: Трябва да се инвестира в борбата с градушките, да се подпомагат земеделците и семействата за застраховане

Липсата на държавна политика по отношение на проблема с градушките удвоява ефекта от бедствията Градушките се оказват сериозен проблем...

Ангел Джамбазки: Политиката не е борба за постове, а за идеи

Може да си националист без да мразиш Европа, а да искаш да промениш Европа за добро, да се бориш вътре в Европа...

ВМРО: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

Чиновническото бездушие е на път да доведе до истинска социална катастрофа „Имаш стара кола? Скоро ще ходиш пеша!“. Това...

ВМРО – Гоце Делчев отличи участниците в конкурса „Великият Гоце Делчев през моите очи“

По случай 121 години от гибелта на революционера Гоце Делчев местната организация на ВМРО в гр. Гоце Делчев организира конкурс за рисунка...

Контрера: Над 400 хил. лв. от джоба на българите ще отидат за „София прайд“, пък и ще блокират цяла София. До кога?

Вече се гаврят и с паметта на покойните, като го правят на Черешова задушница! Под „мъдрото“ управление на Васил...

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове

Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка. Това казва в...

Прогнозата на Каракачанов след изборите: ДПС повече няма да стои в сянка

Как се стигна до настоящите изборни резултати? Гост по темата в „Челюсти“ по NOVA NEWS бе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir