Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 20 октомври 2010

вижте новините за нас – 20 октомври 2010

БНТ: Ще има ли референдум за влизането на Турция в ЕС

БНТ: „За“ и „против“ референдум за членството на Турция в ЕС

„Дневен Труд”: Красимир КАРАКАЧАНОВ: Песента е по-силна от политиката

„Дневник”: Парламентът ще обсъжда въпроса за референдум за членството на Турция в ЕС

Агенция „Фокус“: Привърженици на ВМРО се събраха срещу парламента с искане за референдум по повод членството на Турция в ЕС

 Дарик нюз Стара Загора: Симпатизанти и членове на ВМРО се събират пред Парламента

Агенция „КРОСС”: Джамбазки: Не е редно кметът на София да се избира в Анкара

Агенция „Блиц”: Красимир Каракачанов: Турция е отписала Доган


БНТ: Ще има ли референдум за влизането на Турция в ЕС
20 октомври 2010
С церемония по полагане на клетва за нов омбудсман ще започне работата на депутатите. В Народното събрание се очаква да бъде обсъдена и подписката на ВМРО за свикване на референдум относно членството на Турция в Европейския съюз.
Искането е било подкрепено от 330 хиляди души от цялата страна. Подписката е продължила три месеца и е била формулирана: „Против членството на Турция в ЕС“.
Според председателя на НС Цецка Цачева така въпросът изглежда „преждевременен“. Депутатите имат право да променят формулировката на въпроса, но вносителите на подписката държат да участват в редакцията.
Синята коалиция обяви, че ще подкрепи референдум за членството на Турция в ЕС, но с определени условия. От ВМРО са съгласни допитването да се отложи, за времето, когато Турция получи официална покана за ЕС. От Атака обаче настояват референдум да има веднага, а въпросът да е: „Дали Турция да бъде приета в ЕС”.
И докато в пленарната зала депутатите ще обсъждат подписката, от 9 часа представители на ВМРО ще се съберат пред сградата на Народното събрание. Така те отново ще заявят своята позиция относно искането си
за референдум.
Пълен текст

БНТ: „За“ и „против“ референдум за членството на Турция в ЕС
20 октомври 2010
Над 300 000 българи подкрепиха позицията на ВМРО, че трябва референдум по въпроса за еврочленството на Турция и че жизненият български национален интерес е  тя да не влиза в ЕС. Това каза в сутрешния блок на БНТ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамазки и добави, че има най-малко две причини за това – политическа и икономическа. В последните 20 години Република Турция се меси драстично във вътрешните работи на Република България, най-вече по време на избори. „Ние смятаме и това е нашата позиция, че Турция не е изоставила старите си желания да възстанови своето политическо и икономическо влияние на територията на бившата Османска империя“, бе категоричен Джамазки.
Турция от 40 години е най-верният съюзник на САЩ, като преграда срещу ислямския фундаментализъм. Българският интерес е да я приемем в Европа, което няма да стане преди 2020 година. Това пък бе позицията на проф. Драгомир Драганов – преподавател по съвременна история в СУ „Св. Климент Охридски“.
Пълен текст

„Дневен Труд”: Красимир КАРАКАЧАНОВ: Песента е по-силна от политиката

20 октомври 2010
С лидера на ВМРО Красимир КАРАКАЧАНОВ разговаря Йова Апостолова
– Г-н Каракачанов, в сряда парламентът трябва да обсъди искането на ВМРО за референдум против членството на Турция в ЕС. Очаквате ли подкрепа?
– Допреди няколко дни мислех, че поне „Атака“ ще ни подкрепи. Но с действията си Волен Сидеров пречи на референдума. Ние говорим за тази инициатива от март, подписката започна на 16 април, три месеца я събирахме и на 16 юли внесохме в Народното събрание 330 000 подписа. По закон в рамките на 3 месеца парламентът трябва да гласува дали да има референдум или не.
И през всички тези месеци Волен Сидеров го нямаше. Дори не се е подписал. Нито той, нито депутатите от „Атака“. Не само това, на много места в страната членовете на „Атака“ твърдяха, че са получили инструкция от София да не подкрепят подписката. Когато обаче става ясно, че темата влиза в дневния ред на парламента, той скача и се обявява за баща на идеята. Сидеров ревнува. Вижда във ВМРО конкуренция и се опита да узурпира подписката за референдум против членството на Турция в ЕС, без да има участие в тази инициатива. Ако искаше да помогне, можеше да обвърже своята подкрепа за правителството с насрочването на референдума. Но не го направи. Иска с чужда пита помен да прави.
– Вероятно парламентът няма да подкрепи искането. Как ще реагирате?
– Ще продължим кампанията. Законът позволява, ако решението бъде отхвърлено, да започнем нова инициатива след 1 година. Ние сме твърдо против членството на Турция в Европейския съюз!
– Отскоро сте в ново амплоа – пеете в шоуто „Байландо“. Защо?
– И друг път са ми предлагали участие в шоу, включително във „ВИП брадър“. Тогава отказах, защото не ми хареса формата, да седя и да говоря простотии не ми отива. Но в случая става въпрос за благородна кауза. Показват се проблеми на обществото, които всички виждаме, но институциите вече 20 години не си мърдат пръста да решават.
– Сам ли избрахте да помагате на многодетно семейство от Пловдив?
– Да. Семейството е деветчленно – двама родители със седем деца. Майката и бащата са образовани, работят, борят се с живота, не като нашите братя роми, които чакат някой да ги храни. Децата им учат, в свободното си време пеят в хорове, учат езици. С тези 7 деца те 12 пъти са си сменяли жилището, общината не е помогнала с аргумента, че не са социалнослаби. Излиза, че в България е по-добре да си ром, за да те хранят и дундуркат. Семейството, което е моята кауза, е сполетяно от нещастие -едно от децата има левкемия. Оказва се, че държавата няма отношение, не внася част от животоспасяващите лекарства и те трябва да ги плащат сами. И семейството е изправено пред избора с парите, които изкарват родителите: или да покриват кредита за къщата, която са купили в едно пловдивско село, или да купуват лекарства.
– Откъде научихте за тях?
– От репортаж по БНТ. А ВМРО от 12 г. се бори държавата да има демографска политика. Става дума за едно семейство, което не се страхува да има много деца. Заедно с останалите 23 каузи в „Байландо“ виждаме, че държавата няма политика не само за многодетните семейства, но и за семействата с репродуктивни проблеми, за наркозависимите, за хората в
неравностойно положение…
– За първи път ли пеете?
– Като изключим купоните, на които редовно пеем македонски песни и други песнички, ми е за първи път. Оказа се, че не е толкова лесно. Защото когато човек гледа телевизия си казва: „Какво толкова, излизаш и пееш“.
– Сценична треска?
– Но едно е да пееш с компания, друго – пред огромна аудитория. Репетираме почти всеки ден по 2-3 часа. Като се вземе предвид, че нито съм певец по професия, нито имам кой знае какви вокални способности задачката е доста трудна. Но с партньорката ми Рада се справяме, тя е най-голямата дъщеря на семейството, за което се боря.
– На какво ви учат?
– Нашият музикален педагог Боян е много готин. Полага сериозни усилия да изрази възможностите ни. Най-големият майтап беше първият път, когато трябваше да излезем, пяхме „Клетва“ на „Щурците“. Преди участието го питах: „Бояне, да пийна 50 г за кураж“. Той се стресна и каза: „Не, в никакъв случай. Цяла седмица сме репетирали без алкохол, ще пиеш 50 г и ще се изложиш!“
Стана точно обратното -сви ми се гърлото, пресъхна ми всичко. И първия път не се представихме кой знае колко добре. Преди второто излизане обаче – 100 г уиски и оценките на журито бяха два пъти по-високи. (Смее ce.j От време на време 100 г за кураж не са излишни.
– Не случайно се казва да си вземеш нотите. Каква ви е любимата музика?
– Пеем в различни жанрове и във всеки има песни, които харесвам.
– Красавици в шоуто пазят диети, ходят на спорт. Вас суетата удари ли ви?
– Диети в живота си не съм
спазвал и нямам намерение. Преди да вляза в шоуто поставих едно-две условия – да не пея чалга. И второ, да пея само български песни.
– Съпругата и дъщеря ви как реагират?
– В началото много ми се смяха. Смятаха, че това не е моя терен. Аз също го мисля, но вероятно те са подценили възможностите ми. И както се казва във вашия вестник, с труд всичко се постига.
– Проверявате ли им телефоните дали пускат есемеси за вас?
– Сигурен съм, че пускат, както и десетки мои приятели. Непрекъсното ми се обаждат и ми казват: „Много хубаво пееш, сбъркал си си професията“. Не смятам, че пея много хубаво, но се старая. Защото всяка една песен, колкото и да я знаеш, например „Море, сокол пие“, която си я пял с приятели по всякакви поводи, купони, кръчми и т. н. Но едно е да пееш с 10 приятели, друго -пред огромна аудитория. Важното е да не се изложиш.
– Вие смятате ли, че сте си сбъркали професията?
– В никакъв случай. Попити-ката е съвсем различно не-; що. Макар че, ако гледаме обективно, и с песните може да се прави политика. Всички 24 двойки в шоуто правят политика, защото се опитват да помогнат за решаването на проблеми, които държавата 20 години е забатачила.
– Участието ще ви повлияе ли политически – да напомни за ВМРО?
– Ако ВМРО чака само на това аз да пея в някакво шоу, за да му се обърне внимание, е несериозно. С новото ръководство след парламентарните избори мисля, че показваме нов подход и голяма активност по различни обществени въпроси: референдум против членството на Турция в ЕС, проблемите с ромите, демографската криза, цената на тока, монопола на електроразпределителните дружества и т. н.
– Отцепването на пловдивчани как се отрази?
– Оздравително. Отидоха си хора, които дълго се бяха
I застояли на постовете си и не си вършеха работа. Мислеха, че покрай ВМРО са абонирани за парламента. Затова и загубихме изборите.
– Сменили сте поколението в партията?
– На практика това се случи. Средната възраст в ръководството е 35 г. Аз и кметът на Банско сме най-възрастни – той на 50 и няколко, аз на 45.
– Идва година на избори. ВМРО как ще се явява?
– На кметските винаги местните структури решават. Ясно е само, че както досега коалиции с БСП и ДПС няма да правим.
– А за президентските?
– Още е рано да говорим. Не изключваме възможността да имаме свой кандидат.
-Вие?
– Не е задължително. Но на обществото отдавна му липсва истинска национална алтернатива, която да решава проблемите на българското общество от национална позиция, а не да се огъва на външен натиск.
Пълен текст

„Дневник”: Парламентът ще обсъжда въпроса за референдум за членството на Турция в ЕС
20 октомври 2010
Парламентът ще разгледа днес искането за организиране на национален референдум за членството на Турция в Европейския съюз.
На 14 юли инициативен комитет оглавяван от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, внесе в парламента подписка от името на 322 532 души с искането да се проведе допитване с въпроса „Против ли сте членството на Турция в Европейския Съюз?“. Днес изтича законовият срок, в който Народното събрание трябва да разгледа искането.
Очаква се обаче депутатите само да обсъдят искането, но не и да вземат решение по него. Окончателното решение вероятно ще бъде гласувано едва след като депутатите приемат промени в закона за референдумите, с които да се предвиди, че достоверността на внесените подписи ще се провери от служба ГРАО. Измененията ще бъдат обсъдени в четвъртък от правната комисия и се очаква да влязат приоритетно в дневния ред на парламента и да бъдат експресно приети.
Преди дни на среща председателят на парламента Цецка Цачева и Красимир Каракачанов се разбраха, че вероятно ще се наложи и промяна във въпроса за референдум. Според закона на национално допитване могат да се поставят само въпроси от компетентността на парламента, а така зададената от инициаторите тема е прекалено обща и не се отнася за евентуално решение на Народното събрание. В същото време Цачева даде да се разбере, че и референдум с въпрос дали парламентът да ратифицира договор за членство на Турция в ЕС също не е актуален в момента.
Смятаме, че все още е преждевременно да се каже за или против членството в ЕС, след като пред Народното събрание не стои въпросът за ратифициране на договор, който още не е факт, обясни тя.
„Склонни сме да обмислим формулировка, при която Народното събрание да гласува, че ще има референдум за членството на Турция, преди парламентът да се произнесе по въпроса“, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Искаме този въпрос за бъдещото евентуално членство на Турция да бъде решен с референдум, при който българските граждани да си кажат мнението, и самата ратификация от Народното събрание да стане след произнасянето на гражданите по този въпрос, допълни той.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: Привърженици на ВМРО се събраха срещу парламента с искане за референдум по повод членството на Турция в ЕС
20 октомври 2010
София. Около 50 души са се събрали около паметника на Цар Освободител срещу Народното събрание на организирания от ВМРО протест с искане за провеждане на референдум против членството на Турция в ЕС, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Повечето от присъстващите са млади хора, които развяват трибагреници и знамена на ВМРО и пеят патприотични песни. Чуват се скандирания „ВМРО“. Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че основното искане на днешната инициатива е да се проведе референдум срещу членството на Турция в ЕС. По думите му, това не е искане само на ВМРО, а на повече от 300 хил. български граждани, които са уаствали в подписката. Според него това означава, че искането е навременно и българското общество трябва да се произнесе по този въпрос. В Народното събрание ще бъде обсъдена подписката с искане за провеждане на референдума.
Пълен текст

Дарик нюз Стара Загора: Симпатизанти и членове на ВМРО се събират пред Парламента

19 октомври 2010

Искането за национален референдум за членството на Турция в Европейския съюз трябва да влезе утре за разглеждане в залата на Народното събрание. Обещанието бе поето лично от председателя на Парламента Цецка Цачева. Въпреки това, представители на ВМРО ще се съберат пред Народното събрание на 20 октомври от 9 часа. За столицата ще заминат над 100 старозагорци.

„Разполагаме с информация, че има процедурни опити да се отклони искането за референдум и затова повече от 1 000 наши членове и симпатизанти ще се съберем утре пред Парламента. По този начин ще покажем гражданската си позиция и ще напомним на депутатите, че е крайно време референдумите да бъдат уважавани като форма“, коментира в студиото на Дарик председателят на общинската организация на ВМРО в Стара Загора Кристиан Петков.

Той потвърди, че е проведена среща със старозагорските народни представители от ГЕРБ. „Ние представихме нашите мотиви, с които да ги убедим, защо е важно да гласуват „за“ такъв референдум. Каква е тяхната позиция по въпроса ще стане ясно утре в Пленарна зала“.

Над 330 хиляди души от цялата страна и повече от 30 хиляди в Старозагорско подкрепиха подписката на ВМРО за национален референдум срещу членството на Турция в Европейския съюз.

Пълен текст

Агенция „КРОСС”: Джамбазки: Не е редно кметът на София да се избира в Анкара

20 октомври 2010

Жизненият български национален интерес е Турция да не влиза в ЕС, най-малко по две причини – политическа и икономическа. През последните 20 години знаем, че Турция се меси във вътрешните работи на България. Излъчват се реклами в Турция за кандидати за нашия парламент, финансират се екскурзиите на изселниците. Не е редно кметът на София да се избира в Анкара. Това заяви Ангел Джамбазки – заместник-председател на ВМРО, в предаването „Денят започва“ на БНТ1. Ердоган направи при посещението си две знакови нарушения на българската конституция – говори за малцинства, каквито няма признати в България, и второ обърна се към българските мюсюлмани като към свои сънародници. Турската страна финансира всяка една поръчка на своя фирма, която печели поръчка в друга страна. По този начин се нарушава свободната конкуренция, тъй като турски фирми са субсидирани от държавата, коментира още зам.-председателят на ВМРО. НС днес трябва да реши дали ще има референдум за членството на Турция в ЕС или не. Решението не може да се отложи. Днес ще се реши, дали сегашните управляващи искат такова допитване или не, заяви Джамбазки.

Пълен текст

Агенция „Блиц”: Красимир Каракачанов: Турция е отписала Доган

19 октомври 2010

Време е и българският избирател да отпише ДПС, казва политикът.

На 20 октомври българският парламент за пръв път ще разглежда искане за провеждането на референдум за членството на Турция в ЕС. Негов инициатор е ВМРО, което събра подписка от 330 000 души. В същото време лидерът на партията Красимир Каракачанов се бори в “Байландо” за 13-годишната Таня, чието 9-членно семейство е изправено пред избора или да се лиши от дома си и да лекува левкемията на детето си, или да запази дома си и да се лиши от детето си.

– Защо един сериозен политик като вас се съгласи да участва в шоу програма като “Байландо”, където трябва да пеете и танцувате?

– Проблемът, на който е посветен моята кауза в предаването, е нещо, за което ВМРО говори вече 10 години. Тя е свързана с демографската катастрофа, че българската нация се топи и намалява, че семействата имат все по-малко деца. Аз се боря за едно 7-членно българско семейство. Подчертавам, българско, а не циганско, за които се оказва, че винаги има пари под формата на социални и енергийни помощи, помощи за самотни майки, десетилетие на ромското включване, програми и т.н. Но българските семейства, които имат повече деца, са изоставени. В този случай и двамата родители са вишисти. Всичките им деца с изключение на най-малките – на 7 месеца и на 2 годинки, ходят на училище и са отлични ученици, пеят в хорове, свирят на различни инструменти, участ езици. 13-годишната Таня е болна от левкемия. Оказва се, че Здравната каса в България не отделя средства за лечението на тази болест при децата и те се принуждават да намират пари за лекарства, за да ги купуват от Турция или от Гърция, защото са по-евтини. Те нямат собствено жилище и 12 пъти са го сменяли, а кметът на Пловдив им е отказал жилище. Най-сетне те са намерили една селска къща, която са ипотекирали в банката и сега трябва да избират или да купуват лекарствата и да загубят жилището си, или да запазят жилището си и да изгубят детето си… Защото на всичкото отгоре на това семейство му са му отказани социални помощи, понеже и двамата родители работят. А на циганските семейства, които крадат, просят и проституират се отпускат помощи. Това е ненормална държава!

– Но кметът на Пловдив е ваш член – на ВМРО. Това беше първият кмет, зад който застана ГЕРБ и така беше избран.

– Човек, който е предал идеите на ВМРО, не е наш. Той е изключен от ВМРО още преди една година. След като Славчо Атанасов заигра с БСП и направи коалиция с нея, назначи зам.-кметове и изгони ГЕРБ. Нашата коалиция беше ГЕРБ-ВМРО, за нея гласуваха хората и тя трябваше да управлява Пловдив. Дадохме му срок от един месец да коригира това свое поведение, но той не го направи. От ноември миналата година сме свалили политическото доверие от него и нека той обяснява на хората защо върши всичко това.

– Според вас защо?

– Защото, когато случайно ти се падне властта, изведнъж започваш да се вярваш. А аз бях човекът, който водеше преговорите с Бойко Борисов и го убедих да подкрепи Славчо Атанасов. Но в момента, в който човек смени скъсаните дънки и облече скъпия костюм, когато започне да ходи с часовници за по 10 000 долара, когато започне да пуши пури по 50 лева… вероятно битието определя съзнанието. И когато промени съзнанието си, върши глупости.

 

– Откъде идват тези пари при Славчо Атанасов?

– Аз не съм шеф на ДАНС, нито на НАП и не мога да кажа, но фактите са факти. Тези неща се случиха за съжаление.

– А това развали ли отношенията ви с Бойко Борисов?

– Те се обтегнаха, когато се случи това със Славчо Атанасов, но в крайна сметка в личен план си останаха нормални.

-Получавате ли някакви пари за участието си в шоуто?

– Аз не съм поставял такъв въпрос пред продуцентите. Разговорите са индивидуални с всеки от участниците. Но аз дори си плащам бензина, за да ходя до Нови хан с личната си кола.

– А как оценявате пеенето си?

– Аз не съм певец по професия, нямам и кой знае какви вокални способности.

– Чувала съм ви да пеете доста добре македонски песни.

– Едно е да пееш на бутилка вино за кураж в кръчмата с приятели и още 20 души. Друго е да се явиш пред голяма аудитория в съревнование с оперни певци, естрадни и фолк изпълнители. Но аз пък смятам, че тези мои невъзможности да пея толкова добре като Нели Рангелова и Васил Петров, които са любимци на публиката, се компенсират с това, че представям кауза, която среща одобрение в хората.

– А вярно ли е, че сте скъсали нервите на организаторите на шоуто с капризите си за дрехи?

– Глупости! Аз съм поставил само няколко условия и до този момент те се приемат. Първо, че няма да пея чалга. Второ, че няма да пея сръбски, гръцки и турски парчета, защото аз съм български националист.

– На терена на българските националисти се води ожесточена битка между вас и Волен Сидеров за това кой всъщност иска референдум за членството на Турция в ЕС. Кой е по-големият националист от двама ви?

– Волен Сидеров не е български националист. Един човек не се изгражда за две или три години. Той е националист през последните 5-6 години покрай “Атака”, когато започна да говори такива неща. Но всички помним времето през 1991-92 г., когато той беше голям седесар и пишеше статии в “Демокрация”, че се срамува от българските националисти, които били мръсни хора и който иска да бъде такъв, да ходи в Турция и Гърция, а който иска да бъде демократ, да остане в България…

– Но за референдума мислите в една посока.

– Референдумът е една тема, която се търкаля от 8 месеца. ВМРО и телевизия СКАТ 3 месеца събирахме подписи за него. След това тази подписка отлежава 3 месеца в Народното събрание. И когато се насрочи на 20 октомври да се гледа в пленарна зала, Волен Сидеров снесе поредното яйчице в нашето гнездо с искането си за провеждането на референдум, за да го излюпим ние. “Атака” е парламентарна партия с 4-5 милиона годишна държавна субсидия и къде беше тя да се включи в кампанията по събирането на подписите. Аз си направих труда и проверих подписите. Между тези 330 000 български граждани не фигурира лицето Волен Сидеров, нито Капка Сидерова или доведеният му син Димитър Кин Стоянов. Не фигурира нито един от депутатите на “Атака”, нито пък от евродепутатите й. Затова, когато 3 месеца по-късно влизаш в пленарната зала с черни фланелки, на които пише “Не на Турция в ЕС!”, ставаш смешен. С тези фланелки заплашиха Бойко Борисов как щели да го свалят от власт, пенявиха се и след 2 часа гласуваха в подкрепа на правителството.

– Защо в България трябва да правим референдум дали Турция да влиза в ЕС? Не е ли по-добре южната ни съседка да е член на общността?

– Не е по-добре, защото Турция не е за ЕС чисто географски. Само 3% от територията й са в Европа и то онази Одринска Тракия, в която самата Турция изкла българското население и го изгони в България. Второ, Турция има 77 милиона население, а след 5-6 г. то ще бъде над 80 милиона. Най-голямата европейска държава – Германия, е с 80 милиона население. Несериозно е най-голямата държава в бъдещия ЕС да бъде 80-милионна мюсюлманска Турция. А принципите, на които е създаден ЕС, са християнските ценности. В последните години Турция се управлява от ислямистки партии, които върнаха забрадките, промениха конституцията и отмениха много от светските постановки на бащата на модерна Турция Кемал Ататюрк и тя няма нищо общо нито с европейската ценностна система, нито с европейската политика.

– Защо да не дадем шанс на Турция да стане европейска държава?

– Защото тя е изостанала в развитието си. Това, което гледаме по турските сериали, няма нищо общо с действителността. То е вярно за няколко квартала в Истанбул или Анкара. Анадолската част на Турция живее в ХІХ-и век и има съвсем различни разбирания за стандарт, морал и начин на живот. Това означава през следващите 50 години всички пари на ЕС да бъдат изливани в Турция, за да достигне стандарта на Европа. Това би ощетило страни като Унгария, Чехия, България, Румъния, които вече са членки на ЕС и би трябвало да наваксват.

– В тази светлина как оценявате посещението на турския премиер Ердоган и разговорите му с Бойко Борисов?

– Турският премиер се държа в България като турския султан в провинцията Булгаристан. А за съжаление Бойко Борисов по никакъв начин не се прояви като български министър-председател. По време на съвместната пресконференция Ердоган благодари на нашето правителство, че се отнася толерантно към турското малцинство. Но конституцията на България не фиксира никакви малцинства с колективни права. Борисов замълча.

– Но от друга страна Ердоган отказа среща с върхушката на ДПС, включително и с Доган. Какво се крие зад този знак?

– Това също е част от поведението му на султан, а не на министър-председател, който се намира в суверенна държава. Срещна се с един от двамата мераклии за мюфтия, и то с този, който съдът отхвърли – Хаджи Али. И легитимира нелегитимния, държейки се като глава на българските мюсюлмани. Т.е. демонстративно показа, че не зачита решенията на българския съд. Има си международен протокол, който не позволява такова поведение.

Отказът му да се срещне с лидера на ДПС също е демонстрация на намеса във вътрешнополитическия живот на една суверенна държава. Колкото и да е протурска партия ДПС, тя е регистрирана в България и е нормално да се срещне с нейното ръководство. А той се срещна с човек, когото сам избра, легитимирайки го като техен лидер.

– Значи да отпишем вече Доган?

– Явно Турция вече го е отписала. Но за мен е по-важно българският избирател да отпише ДПС.

Пълен текст

Последни Новини

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir