Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 5 октомври 2010

вижте новините за нас – 5 октомври 2010

Bnews: ВМРО: 300 хил. на протест, ако референдумът за Турция падне

Актуално.ком: ВМРО зове 330 000 на протест

ТВ Европа: Протести и нова подписка ще инициира ВМРО, ако парламентът откаже референдума за членството на Турция в ЕС

Стандарт Нюз: ВМРО плаши с протест заради Турция  

Фрог Нюз: Кр. Каракачанов: С думите на премиера за Турция олекваме като държава

Агенция „КРОСС”: ВМРО: Турция в ЕС означава изчезване на Третата българска държава

„Монитор”: Полицаи дерат нашенци в Македония с по 100 евро

Агенция „Фокус”: Ангел Джамбазки: Въпросът с българските регистрационни номера на автомобилите в Македония ще стане европейски

Дарик нюз Бургас: Депутати не уважиха ВМРО и СКАТ


Bnews: ВМРО: 300 хил. на протест, ако референдумът за Турция падне

4 октомври 2010
ВМРО предупреди, че ще свика на протест 330-те хиляди граждани, подписали се под искането за референдум
за членството на Турция в ЕС, ако управляващите се опитат да осуетят насрочването му.
Днес премиерът Бойко Борисов обяви след среща с турския си колега Ердоган, че този референдум не е на дневен ред. В същото време воеводите припомниха, че на 14 октомври изтича законовият срок, в който парламентът трябва да се произнесе дали ще свика или не допитване до народа. ВМРО внесе подписите с искане за референдум на 14 юли.
Структурите на ВМРО по места имат готовност да влязат във връзка с огромна част от подписалите се и да подпомогнат тяхното придвижване към София
се казва още в позиция на воеводите по повод изказването на Борисов. Хората на Каракачанов са категорични, че изказването на премиера е недопустимо. Те са склонни на компромис по въпроса кога точно да бъде насрочен референдумът и обявяват, че това може да е и след затварянето на последната преговорна глава на Турция с ЕС.
„Линията на омаловажаване на мнението на стотици хиляди граждани бе започната преди дни от Цецка Цачева“
припомнят от ВМРО. Преди седмица шефката на парламента си навлече гнева на воеводите с изказването си, че трябва да има институция, която да преценява дали референдуми като този за членството на Турция в ЕС са допустими.
„Едно влизане на Турция в ЕС би означавало практическо изчезване на Третата българска държава“
убедени са във ВМРО. Хората на Каракачанов са убедени, че при липса на ефективна граница срещу турските капитали, българската икономика ще премине в турски ръце.
Пълен текст

Актуално.ком: ВМРО зове 330 000 на протест

4 октомври 2010
ВМРО ще се обърне към 330-те хиляди граждани, подписали искането за референдум за членството на Турция в Европейския съюз, да излязат на протест, ако управляващите се опитат да осуетят законовата процедура за насрочването му.
Структурите на ВМРО по места имат готовност да влязат във връзка с огромна част от подписалите се и да подпомогнат тяхното придвижване към София.
Ето какво гласи още позицията на партията, изпратена до редакцията на Actualno.com.
Изказването на министър-председателя Бойко Борисов днес, че България подкрепя европейската перспектива на Турция, е съвършено недопустимо и обидно за подкрепилите подписката 330 хиляди български граждани, които настояват този въпрос да бъде решен с национален референдум.
Пълен текст

ТВ Европа: Протести и нова подписка ще инициира ВМРО, ако парламентът откаже референдума за членството на Турция в ЕС

4 октомври 2010
Решението дали България ще подкрепи членството на Турция в Европейския съюз трябва да бъде взето чрез допитване до народа, настояват от ВМРО. Внесените 330 хиляди подписа, които партията събра за това искане, обаче най-вероятно няма да бъдат зачетени и Народното събрание няма да насрочи референдум – съобщи заместник-председателят на партията Костадин Костадинов след срещата между българския премиер Бойко Борисов и турския му колега Реджеп Ердоган.
Вече има два сигнала за това – от министър-председателя и председателя на Народното събрание – но ние ще инициираме маса протести и нова подписка просто защото това решение трябва да бъде взето от българския народ. На практика над 90 процента от българите не искат Турция да бъде в ЕС.
Относно изплащането на близо 10 милиарда компенсации за бежанците от Източна Тракия от ВМРО не приемат твърдението, че самите потърпевши трябва да подават документи с претенциите си. А това са близо 1 милион българи, твърдят от партията.
Това е въпрос, който трябва да бъде категорично поставен от българска страна. А политическите отношения и евентуално неодобрение на членството на Турция в ЕС не трябва да се свързва с икономическото сътрудничество, твърди Костадинов.
Пълен текст

Стандарт Нюз: ВМРО плаши с протест заради Турция  

4 октомври 2010
ВМРО заплаши с протест минути след изявлението на премиера Борисов, че България подкрепя европейската перспектива на Турция.
ВМРО ще се обърне към 330-те хиляди граждани, подписали искането за референдум за членството на Турция в Европейския съюз, да излязат на протест, ако управляващите се опитат да осуетят законовата процедура за насрочването му, заявиха войводите. Те настояват парламентът да насрочи референдум, за което са събрали хиляди подписи.
Пълен текст

Фрог Нюз: Кр. Каракачанов: С думите на премиера за Турция олекваме като държава

4 октомври 2010
„Не е разумно в присъствието на турския министър-председател Бойко Борисов да обсъжда дали ще подкрепяме или не Турция за членство в Европейския съюз, защото олекваме като държава“, каза пред Frognews.bg Красимир Каракачанов.
Припомняме ви, че днес на среща с турския си колега, Бойко Борисов заяви, че референдум у нас „за“ или „против“ Южната ни съседка в ЕС не е на дневен ред. В същото време обаче войводите от ВМРО събират подписи именно за тази своя кауза.
„Не може министър-председателят да коментира пред Реджеп Ердоган вътрешни въпроси на нашата страна. Ние не сме казали, че рефередум трябва да се проведе този месец, до края на тази година или до пролетта на следващата. Ние искаме въпросът за членството на Турция в Европейския съюз да се реши с референдум“, заяви Каракачанов. „Вие да сте чули при посещението на Бойкоп Борисов Ердоган да го е занимавал с кюрдския въпрос? Вътрешните проблеми се решават вътре в страната, а не в присъствието на чужди политици и държавници. Най-малкото, защото олекваме като държава“, допълни лидерът на ВМРО.
Той подчерта, че не е против по-близките отношения с никоя балканска страна и е съгласен с идеята за по-добро сътрудничество между България и Турция, като обясни, че членството й в ЕС няма нищо общо със съвместните проекти. „Това, че трябва да развиваме динамични отношения в икономиката си с Турция, никой не го отрича, но тя не е европейска държава, за да членува в ЕС“, добави Каракачанов. Той се надява на срещата между Ердоган и Ахмед Доган лидерът на ДПС да говори на български език, тъй като е български политик.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: ВМРО: Турция в ЕС означава изчезване на Третата българска държава

4 октомври 2010
Едно влизане на Турция в ЕС би означавало практическо изчезване на Третата българска държава. При липса на ефективна граница срещу турските капитали, българската икономика ще премине, на практика, в турски ръце. Да не говорим за нерешените въпроси между двете страни като милиардите по Ангорския договор. Това се казва в позиция на ВМРО разпространена до медиите.
ВМРО ще се обърне към 330-те хиляди граждани, подписали искането за референдум за членството на Турция в Европейския съюз, да излязат на протест, ако управляващите се опитат да осуетят законовата процедура за насрочването му. Структурите на ВМРО по места имат готовност да влязат във връзка с огромна част от подписалите се и да подпомогнат тяхното придвижване към София, съобщиха от пресцентъра на воеводите.
Според воеводите изказването на министър-председателя Бойко Борисов днес, че България подкрепя европейската перспектива на Турция, е съвършено недопустимо и обидно за подкрепилите подписката 330 хиляди български граждани, които настояват този въпрос да бъде решен с национален референдум. Изказването, че към днешна дата темата за референдум не стои, буди недоумение. Да, към днешен ден въпросът не стои, но той трябва да бъде решен след седмица – на 14 октомври изтича законовият срок от три месеца, в който Народното събрание трябва да проведе обсъждане да се насрочи ли такъв референдум. Ако това не се случи, ще сме свидетели на грубо и безпардонно потъпкване на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. На 14 юли 2010 г. ВМРО внесе близо 330 хиляди подписа – съвършено изрядно спрямо процедурата, предвидена в този закон.
Борисов казва, че темата за референдума ще бъде актуална след затварянето на преговорните глави. Ние от ВМРО също не настояваме референдумът да е буквално утре или дори тази година. Но настояваме да се спази закона и да знаем ще има или няма да има референдум. Предлагаме Народното събрание да го насрочи в първия ден след затварянето на последната преговорна глава. Така ще бъде спазена и волята на 330 хиляди български граждани, подчертават от ВМРО.
Пълен текст

„Монитор”: Полицаи дерат нашенци в Македония с по 100 евро

5 октомври 2010
Македонските полицаи скъсват от глоби по 100 евро нашенците, които не са сменили българските регистрационни номера на колите си. Униформените в югозападната ни съседка проявявали „разбиране“ в случай, че получат на момента 50 евро, разказа пред „Монитор“ шефът на ВМРО Красимир Каракачанов. Сънародниците ни, които не желаели да сменят номерата на купените от страната ни автомобили,  се оплакали за проблема пред „воеводите“, които откликнали на риданията им и склонили да организират днес специална пресконференция. От партията разтръбиха, че българите се сблъсквали с несгодата още на границата и дори били заплашени с конфискация на возилата им.
По думите на Каракачанов проблемът възникнал след приемането на закон в Македония, който забранил на живеещите там да притежават след 30 септември автомобили с чужди табели. Те имат адрес там, ама те са и български граждани, възмути се Каракачанов. Заместникът му Ангел Джамбазки пък обеща въпросът.
Не само българите, живеещи в съседката ни, но и огромна част от македонците купуват колите си у нас заради атрактивните им цени. Румънците пък масово регистрират возилата си в страната ни, тъй като данъците тук са далеч по-ниски.
Пълен текст

Агенция „Фокус”: Ангел Джамбазки: Въпросът с българските регистрационни номера на автомобилите в Македония ще стане европейски

04 октомври 2010
София. Въпросът с българските регистрационни номера на автомобилите в Македония ще стане европейски. Това каза пред Агенция „Фокус” зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Това – да се опиташ да спреш своите граждани да управляват автомобили, които са закупени на територията на съседна държава, ще бъде доста интересно за европейските институции, смята Джамбазки. По думите му – този проблем става все по-актуален с изтичането на срока, който беше даден от правителството в Скопие за пререгистрация на автомобилите. „Правителството в Скопие, споделяйки твърдата си антибългарска линия, реши да заимства едно решение на властите в Република Сърбия преди повече от година и половина – две, които се опитаха нормативно да конфискуват автомобилите с български номера или поне да ги принудят да махнат българските номера. Това в Сърбия и в Македония се прави, защото местните власти открито се стремят да потиснат всяка проява на българското самосъзнание”, смята Джамбазки. Според него притежанието на български регистрационен номер е въпрос на национално чувство и икономически улеснения.
В цялата източна част на Република Македония, че и по-далеч, огромното мнозинство от леките автомобили са с български регистрационни номера, обясни зам.-председателят на ВМРО. Той изрази мнение, че това е неевропейски подход за рестрикция, тъй като македонското правителство задължи тези номера да бъдат сменени с местни. „Така, както направихме един протест в Босилеград срещу решението на сръбското правителство и то се отказа и върна конфискуваните около 40 автомобила, така смятаме да подкрепяме усилията на всички наши сънародници в Република Македония, които отстояват националните си чувства по този начин”, заяви Джамбазки. Той припомни, че срещу този проблем е имало паралелен протест в Скопие и в София. Сега отново се повдига въпросът. Този път българи от Струмица и останалата част на Македония смятат да протестират. „Заедно с тях и в тяхна подкрепа ще потърсим всякакви форми, за да въздействаме върху правителството в Скопие и българските власти, които да се намесят и да вземат отношение”, подчерта Ангел Джамбазки.
Той отбеляза, че българското правителство не е достатъчно активно, когато трябва да защитава националните интереси, особено наоколо, като даде за пример реакцията за нападенията на българските шофьори в Гърция, която е била формална. Джамбазки уточни, че има възможност проблемът да се отнесе не само на междудържавнически отношения, но и далеч по-широко. „Всякакъв път за европейско развитие на Република Македония минава през твърдия и последователния отказ от всякакви антибългарски действия, а те с почти всяко свое действие ни показват точно обратното”, посочи зам.-председателят на ВМРО. „Те могат да приемат каквито закони им хрумнат, но ние ще им покажем, че не могат да издевателстват над българското население по този начин. Изглежда изключително ненормално, неевропейско и необосновано от никакви причини, освен от политически”, изтъкна Джамбазки. Според него това са рестрикции, характерни за времето на Тито. ВМРО ще окаже подкрепа на гражданите с българско самосъзнание в Македония, но няма да участва в организацията на протеста, за да не изглежда като пропаганда. Предстои обсъждане на конкретната дата за провеждане на протеста.
Пълен текст

Дарик нюз Бургас: Депутати не уважиха ВМРО и СКАТ

4 октомври 2010
Народните представители от нито една партия не уважиха поканата на ВМРО и СКАТ телевизия за обсъждане на искането за референдум относно членството на Турция в Европейския съюз. Това трябваше да стане днес, от 11 часа в хотел „България”. В същото време, в друга зала, на дискусия за проблемите на инвалидите у нас, присъстваха депутатите Пенко Атанасов и Пламен Орешарски от БСП и Вяра Петрова от ГЕРБ.
Георги Дракалиев, областен председател на ВМРО, потвърди, че абсолютно всички народни избраници са били поканени, но днес сутринта женски глас, заявил, че се обажда от организацията на войводите, отложил срещата за утре. Според него, те следват сляпо партийната перспектива и не искат да бъдат убеждавани, че има нужда от разговор по темата „Защо е важно да подкрепим референдума против членството на Турция в ЕС?”
Валентин Касабов от СКАТ телевизия благодари от сърце на всички депутати, които не пристигнаха на срещата. Той заяви, че те „се изплюха в лицето на всички тези 330 000 българи, поставили своите  подписи под искането за референдум и е любопитно как след този отказ ще гледат в очите своите избиратели.”
Пълен текст

Последни Новини

ВМРО настоява за спиране на фондовете за Скопие и замразяване на разговорите за членство на РСМ в ЕС

Настояваме България да поиска от Брюксел ясна, точна и единна позиция за антибългарското поведение на правителството на Мицкоски ВМРО...

ВМРО сезира прокуратурата за скандалното поругаване на трикольора на „София прайд“

Националният младежки комитет на ВМРО сезира СГП за случая с публичното и демонстративно поругаване на българския трикольор по време на „София прайд“....

Започва поголовен хаос с ТЕЛК

От днес „на случаен принцип“ решенията ще се разглеждат само по документи Това вещае само едно – анархия...

Контрера: Терзиев допусна на Черешова задушница извратеняци да се гаврят с родовата памет на България

Не гей парад, психиатрия трябва за такива! Пълна подкрепа за Шествие за семейството! С тези...

Каракачанов: На хората ще им писне и вместо да не гласуват, ще излязат с дърветата и брадвите

Срещу природата не можеш да се бориш, но можеш да вземеш достатъчно мерки, за да минимализираш пораженията. Това каза за предаването „България,...

Контрера: След като мост едва не погуби млада жена в София, камъните вече летят по главата на Терзиев

Безхаберието е опасно за живота! Буквално! Парче от мост (общинска собственост) на 30 май пада върху главата на жена...

Каракачанов: Трябва да се инвестира в борбата с градушките, да се подпомагат земеделците и семействата за застраховане

Липсата на държавна политика по отношение на проблема с градушките удвоява ефекта от бедствията Градушките се оказват сериозен проблем...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir