Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 6-9 май 2010

вижте новините за нас – 6-9 май 2010

„Дневен Труд”: Събраха на Витоша сто чувала смет

Агенция „Фокус”: При пролетното почистване на местността Копитото младежите на ВМРО са събрали 40 чувала боклук

„Марица” (Пловдив): Подкрепяме Скопие и Белград за ЕС, ВМРО протестира

Агенция „Фокус“: Форма на протест срещу унищожаването на планината е почистването на част от Витоша, според Александър Йолов от ВМРО

Актуално.ком: ВМРО иска обяснение за „безусловната“ подкрепа на Македония

Нюз.бг: ВМРО: Какви ги говори Младенов в Скопие?!

Агенция „Фокус“: ВМРО излезе с позиция по повод изказаната от Николай Младенов подкрепа на България за членството на Македония в ЕС

Фрогнюз.бг: Младенов се среща с българи от Ниш и Цариброд

Агенция „Кросс“: ВМРО: Премиерът да поиска обяснение от Николай Младенов

Агенция „Фокус“: ВМРО настоява Министерството на културата да прекрати спора за собственост на Ботаническата градина

Агенция „Фокус“: Около 120 000 подписа са събрани в кампанията на ВМРО за референдум против членството на Турция в ЕС

Радио „Фокус“ (Пловдив): Красимир Каракачанов: Правителството все още е длъжник на обществото

Радио „Фокус“ (Пловдив): Красимир Каракачанов: Основната цел на партията сега е да се възстанови структурата в Пловдив

Радио „Фокус“ (Пловдив): Красимир Каракачанов: Извънредни съдилища и законодателство не са необходими в борбата с организираната престъпност

Радио „Фокус“ (Пловдив): Красимир Каракачанов: Не малка част от хората, които напуснаха ВМРО в Пловдив, са хора, ангажирани с работа покрай Общинския съвет

Днес.бг: Каракачанов: Ще спечелим и тази война в Пловдив

Дарик нюз   (Пловдив): С 350 по-малко ще бъдат местата в детските градини в район „Южен” наесен ?

Актуално.ком: 120 000 български подписа против членството на Турция в ЕС

в. Вяра: 320 петричани само за ден казаха „не“ на Турция в ЕС

Агенция „Фокус“: Ангел Джамбазки: Във всяко едно селище до София има войнишки паметник


„Дневен Труд”: Събраха на Витоша сто чувала смет

9 май 2010
Около 100 чувала с боклуци бяха извозени вчера от местността Копитото на Витоша. Активисти на ВМРО се събраха за трета година в района, за да почистят планината.

Изгнила пералня, монитор на компютър, пакет от цигари “Стюардеса” и стълба бяха интересните “експонати”, на които се натъкнаха чистачите.

“Сериозно се замисляме да организираме изложба, на която да покажем странните отпадъци. Преди година поставихме табела да не се цапа, но я откраднаха. Сега ще сложим надпис, че който замърсява, ще го бием”, каза заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той добави, че се обмисля поставянето на камера в района, за да следи за нарушители.

Пълен текст:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=474141

Агенция „Фокус”: При пролетното почистване на местността Копитото младежите на ВМРО са събрали 40 чувала боклук

9 май 2010
София. Монитор от компютър е един от най-интересните предмети, намерен по време на кампанията за почистването на местността „Копитото” на Витоша. Това каза за Агенция “Фокус” Александър Йолов – председател на Младежката организация на ВМРО в София, която е организатор на инициативата.
„Събрахме се една солидна група ученици и студенти около 40 човека. Въпреки, че през цялото време валеше дъжд, се хванахме и успяхме да изчистим местността и сега е в един много по-добър вид. Успяхме да изнесем някъде около 40 чувала с боклуци”, каза Йолов. Младежите от ВМРО няколко последователни години провеждат инициативи за почистване на местността „Копитото”, каза председателят на организацията. „Изнасяме около 40-50 чувала боклуци оттам от най-различно естество, от най-различни културни пластове, има боклуци още от времето на социализма. Намирали сме стари кутии цигари, които са се продавали в онази епоха, също така стари шишета с алкохол. Намерихме част от пералня и седалка от автобус. Днес намерихме друга част от тази пералня, части от различни машини, порцеланови чинии и предимно бутилки, дискове. Всичко възможно може да се намери там. Много лошо правят някои софиянци, че отиват там колкото само да пият, да пушат, изхвърлят си боклуците и са се събрали няколко пласта и върхи тях са пораснали треви и храсти и беше изключително замърсено”, каза Йолов.
Защитата на природата, почистването на зелените площи е една от традиционните дейности на Младежката организация на ВМРО, подчерта той. „Това е кампания, която се извършва от години и тече през цялата година. Тази година кампанията започна със защитата на зелените площи до Руската църква, мина през почистването на няколко парка и градинки, през реставрирането на няколко паметници и сега кулминира в почистването на местността „Копитото””, каза още Йолов.
По думите му младежите от ВМРО планират инициативите по почистване да прераснат в информационна кампания за жителите на София за опазване на планината чиста. Младежите от ВМРО са провели разговори с представители на Столичната община за поставяне на кофи за отпадъци за разделно събиране на боклука на стратегически места на Витоша. „Мислим доста неща за Витоша, за да се превърне тя отново в един прекрасен природен парк. Нормално е за район, който е близо до столицата, да е по-силно замърсен, но е нормално в една европейска държава в 21 век хората да се грижат за природата”, допълни Йолов.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1391597

„Марица” (Пловдив): Подкрепяме Скопие и Белград за ЕС, ВМРО протестира

8 май 2010
ВМРО-БНД изрази силното си недоумение и разочарование от позициите на външния министьр Николай Младенов. Очакваме министър-председателят да изясни на базата на какво решение на Министерски съвет или Народно събрание Николай Младенов подкрепя „откровено антибългарското управление в Македония“, заявяват още от ВМРО.
Пълен текст:
http://www.marica.bg/show.php?id=26458

Агенция „Фокус“: Форма на протест срещу унищожаването на планината е почистването на част от Витоша, според Александър Йолов от ВМРО

8 май 2010

Близо 50 младежи от ВМРО ще се съберат за почистването на местността „Копитото” на Витоша утре – 9 май. Това каза за Агенция „Фокус” Александър Йолов, председател на Младежката организация на ВМРО в София.

„Събрали сме се около 20 човека от младежката организация, както още толкова, които са от младежката организация на ВМРО от София област. Като цяло има още доста приятели, съученици и колеги от университетите, които също ще се включат”, посочи Йолов. „Планираме чистенето до започне от 11.00 часа, докато напълним и последния чувал”, уточни той.

„Ще се качим на две групи, едната ще отиде там с коли, които ще носят всякакви инструменти и чували, в които да се напълнят отпадъците. Осигурили сме камион на столичната фирма „Чистота”, в който да ги натоварим. Миналата година ние извозихме няколко десетки чувала”, посочи Йолов.

По думите му като цяло има много и най-различни боклуци в местността „Копитото”. „Миналата година бяхме открили седалка от автобус. В местността има няколко „културни” пласта боклуци още от времето на социализма до наши дни. Освен това планираме като продължение на тази кампания, нещата, които са по-интересни да ги изложим в близост до университета, за да видят хората, какви неща хвърлят и какво не трябва да правят там”, посочи Йолов.

Председателят на Младежката организация на ВМРО посочи, че кампанията започва от София, но това е традиционна дейност за младежите да поддържат планините, природните паркове и зелените пространства чисти. „За нас зеленото е родолюбие. Това си е наша постоянна кампания и е свързана с пролетното почистване”, посочи Йолов.

Той посочи, че кампанията за почистване е форма на протест. „Витоша е силно застрашена от най-различни фирми, компании, които по всякакъв начин се опитват да я култивират и да я унищожат. Преди известно време изсякоха морените, дърветата, искат да пробиват ски писти откъде ли не”, заяви Йолов.

Актуално.ком: ВМРО иска обяснение за „безусловната“ подкрепа на Македония

7 май 2010
Според ВМРО министър-председателят трябва да изиска обяснение от външния министър във връзка с изказаната от него подкрепа за Македония в ЕС
Във връзка с изразената от министър Младенов при посещението му в Скопие, „безусловна” подкрепа за членството на Македония в ЕС, ВМРО изразява силното си недоумение и разочарование от позициите на външния министър.
Националният ни интерес налага България не само да не подкрепя, но и изрично да се противопостави на членство на Република Македония в Европейския съюз, ако Скопие не изпълни следните условия: спиране на натиска срещу граждани на Р Македония с българско самосъзнание; спиране на речта на омразата срещу България и българските граждани; реформиране на образователната система на Р Македония, за да спрат фалшификациите на общата ни история; реформиране на македонските специални служби и спиране на финансирането и насърчаването на незаконната сепаратистка организация ОМО „Илинден”.
Всякаква друга „позиция” и подкрепа е отстъпление от българските интереси, особено в светлината на поредната провокация от страна на властите в Скопие с недопускането на българските офицери на поклонението на българските военни гробища край Ново село, Струмишко. А това се случва точно по време на посещението на министър Младенов в Скопие – на 6-ти май, Ден на храбростта и българската армия.
Очакваме министър-председателят да изясни на базата на какво решение на Министерски съвет или Народно събрание министър Младенов подкрепя „безусловно” откровенно антибългарското управление в Македония.
Очакваме също така министър-председателят да разясни точно и ясно на своя министър, че представлява Република България, а не Фондация „Отворено общество” и строго, но справедливо да му напомни задълженията му, както постъпи след изявленията на министър Димитров по повод присъединяването на Турция към ЕС

Нюз.бг: ВМРО: Какви ги говори Младенов в Скопие?!

7 май 2010
ВМРО остро се противопостави на изказвания на външния ни министър Младенов по време посещението му в Скопие.
Воеводите изразяват „силното си недоумение и разочарование“ от позициите на външния министър, заявил „безусловна“ подкрепа за членството на Македония в ЕС.
Партията на Каракачанов призовава премиера Борисов да изясни на базата на какво решение на Министерски съвет или Народно събрание министър Младенов „подкрепя безусловно откровенно антибългарското управление в Македония“.
Очакваме също така министър-председателят да разясни точно и ясно на своя министър, че представлява България, а не Фондация „Отворено общество“ и строго, но справедливо да му напомни задълженията му, както постъпи след изявленията на министър Димитров по повод присъединяването на Турция към ЕС, заявяват още от ВМРО.
Според тях националният ни интерес налага България не само да не подкрепя, но и изрично да се противопостави на членство на Македония в Европейския съюз, ако Скопие не изпълни няколко условия.
Сред тях са спиране на натиска срещу граждани на Македония с българско самосъзнание, спиране на речта на омразата срещу България и българските граждани, реформиране на образователната система на Македония, за да спрат фалшификациите на общата ни история, реформиране на македонските специални служби и спиране на финансирането и насърчаването на незаконната сепаратистка организация ОМО „Илинден“.
От ВМРО обръщат внимание и на „поредната провокация“ от страна на властите в Скопие с недопускането на българските офицери на поклонението на българските военни гробища край Ново село, Струмишко, като това се случва точно по време на посещението на министър Младенов в Скопие – на 6-ти май, Ден на храбростта и българската армия.

Агенция „Фокус“: ВМРО излезе с позиция по повод изказаната от Николай Младенов подкрепа на България за членството на Македония в ЕС

7 май 2010
ВМРО изразява силното си недоумение и разочарование от позициите на външния министър Николай Младенов, който при посещението си в Скопие е изразил „безусловна” подкрепа за членството на Македония в Европейския съюз, съобщиха от партията.
„Националният ни интерес налага България не само да не подкрепя, но и изрично да се противопостави на членство на Република Македония в Европейския съюз, ако Скопие не изпълни следните условия: спиране на натиска срещу граждани на Р Македония с българско самосъзнание; спиране на речта на омразата срещу България и българските граждани; реформиране на образователната система на Р Македония, за да спрат фалшификациите на общата ни история; реформиране на македонските специални служби и спиране на финансирането и насърчаването на незаконната сепаратистка организация ОМО „Илинден”, посочват от ВМРО.
В позицията на ВМРО се посочва още: „Всякаква друга „позиция” и подкрепа е отстъпление от българските интереси, особено в светлината на поредната провокация от страна на властите в Скопие с недопускането на българските офицери на поклонението на българските военни гробища край Ново село, Струмишко. А това се случва точно по време на посещението на министър Младенов в Скопие – на 6-ти май, Ден на храбростта и българската армия.
Очакваме министър-председателят да изясни на базата на какво решение на Министерски съвет или Народно събрание министър Младенов подкрепя „безусловно” откровено антибългарското управление в Македония. Очакваме също така министър-председателят да разясни точно и ясно на своя министър, че представлява Република България, а не Фондация „Отворено общество” и строго, но справедливо да му напомни задълженията му, както постъпи след изявленията на министър Димитров по повод присъединяването на Турция към ЕС”.

Фрогнюз.бг: Младенов се среща с българи от Ниш и Цариброд

7 май 2010
Днес е вторият ден от посещението на министърът на външните работи Николай Младенов в Сърбия. В генералното ни консулство в Ниш той ще приеме представители на български партии и организации в западната ни съседка, след което ще посети населения с наши сънародници Цариброд.
Основен акцент в програмата на Младенов ще бъдат срещите и разговорите с лидерите на българската общност в Сърбия, съобщи кореспондентът на БНР в страната. За тази цел външният министър ще приеме в консулството в Ниш представители на партиите на българите в западната ни съседка, както и ръководството на Националния съвет на българското малцинство там.
След разговорите в Ниш външният министър ще посети доминираният от етнически българи град Цариброд, разположен на българо-сръбската граница, където ще бъде приет от кмета Веселин Величков.
Frognews.bg припомня, че вчера по време на политическите разговори в Белград Николай Младенов заяви, че между България и Сърбия в двустранен план текат преговори в много направления и даде ясно да се разбере, че страната ни е ангажирана с европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

ВМРО остро се противопоставиха на изказвания на външния ни министър Младенов по време посещението му в Скопие.
Воеводите изразиха„силното си недоумение и разочарование“ от позициите на външния министър, заявил „безусловна“ подкрепа за членството на Македония в ЕС. Партията на Каракачанов призовава премиера Борисов да изясни на базата на какво решение на Министерски съвет или Народно събрание министър Младенов „подкрепя безусловно откровенно антибългарското управление в Македония“.
Очакваме също така министър-председателят да разясни точно и ясно на своя министър, че представлява България, а не Фондация „Отворено общество“ и строго, но справедливо да му напомни задълженията му, както постъпи след изявленията на министър Димитров по повод присъединяването на Турция към ЕС, заявявиха още от ВМРО. Според тях националният ни интерес налага България не само да не подкрепя, но и изрично да се противопостави на членство на Македония в Европейския съюз, ако Скопие не изпълни няколко условия.
Сред тях са спиране на натиска срещу граждани на Македония с българско самосъзнание, спиране на речта на омразата срещу България и българските граждани, реформиране на образователната система на Македония, за да спрат фалшификациите на общата ни история, реформиране на македонските специални служби и спиране на финансирането и насърчаването на незаконната сепаратистка организация ОМО „Илинден“. От ВМРО обръщат внимание и на „поредната провокация“ от страна на властите в Скопие с недопускането на българските офицери на поклонението на българските военни гробища край Ново село, Струмишко, като това се случва точно по време на посещението на министър Младенов в Скопие – на 6-ти май, Ден на храбростта и българската армия.

Агенция „Кросс“: ВМРО: Премиерът да поиска обяснение от Николай Младенов

7 май 2010
Министър-председателят трябва да изиска обяснение от външния министър във връзка с изказаната от него подкрепа за членството на Македония в ЕС. Това обявяват в позицията си относно заявената подкрепа от министъра на външните работи Николай Младенов за членството на Македония в Европейския съюз. Според ВМРО националният ни интерес налага България да се противопостави на членство на Република Македония в Европейския съюз, ако Скопие не изпълни няколко условия.
„Очакваме министър-председателят да изясни на базата на какво решение на Министерски съвет или Народно събрание министър Младенов подкрепя „безусловно“ откровенно антибългарското управление в Македония“, пише още в позицията.

Ето и пълният текст на позицията на ВМРО:
Според ВМРО министър-председателят трябва да изиска обяснение от външния министър във връзка с изказаната от него подкрепа за Македония в ЕС.
Във връзка с изразената от министър Младенов при посещението му в Скопие, „безусловна“ подкрепа за членството на Македония в ЕС, ВМРО изразява силното си недоумение и разочарование от позициите на външния министър.
Националният ни интерес налага България не само да не подкрепя, но и изрично да се противопостави на членство на Република Македония в Европейския съюз, ако Скопие не изпълни следните условия: спиране на натиска срещу граждани на Р Македония с българско самосъзнание; спиране на речта на омразата срещу България и българските граждани; реформиране на образователната система на Р Македония, за да спрат фалшификациите на общата ни история; реформиране на македонските специални служби и спиране на финансирането и насърчаването на незаконната сепаратистка организация ОМО „Илинден“.
Всякаква друга „позиция“ и подкрепа е отстъпление от българските интереси, особено в светлината на поредната провокация от страна на властите в Скопие с недопускането на българските офицери на поклонението на българските военни гробища край Ново село, Струмишко. А това се случва точно по време на посещението на министър Младенов в Скопие – на 6-ти май, Ден на храбростта и българската армия.
Очакваме министър-председателят да изясни на базата на какво решение на Министерски съвет или Народно събрание министър Младенов подкрепя „безусловно“ откровенно антибългарското управление в Македония. Очакваме също така министър-председателят да разясни точно и ясно на своя министър, че представлява Република България, а не Фондация „Отворено общество“ и строго, но справедливо да му напомни задълженията му, както постъпи след изявленията на министър Димитров по повод присъединяването на Турция към ЕС.

Агенция „Фокус“: ВМРО настоява Министерството на културата да прекрати спора за собственост на Ботаническата градина

5 май2010
От ВМРО излязоха със становище във връзка със спора за собствеността на Ботаническата градина в Балчик. Според тях държавата в лицето на Министерството на културата следва незабавно да спре натиска срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Университетът е законният собственик на Ботаническата градина и държавата трябва да спре да се държи като мутра, се казва в позицията. В нея се казва още: „Във времена, когато държавата реже от субсидията на Софийския университет, а млади учени протестират срещу плановете за реформа в академичния състав, разгарянето на този спор изглежда като пореден удар на държавата срещу уж автономното учебно заведение.
Софийският университет се държи достойно в кризата и не се е превърнал в печатница на дипломи за пари – като знайни и незнайни вузове в цялата страна. Питаме се защо трябва да се посяга на един от малкото източници на приходи за Университета.
Оттеглянето на държавата от тази нелепа свада ще спести на хората от Балчик и на хиляди туристи рецидиви на абсурдната ситуация от минали години, в която пред входовете има две каси. Нека туристите не стават повече свидетели на срамни спорове кое точно билетче важи и да бъдат принуждавани да заплащат понякога и три пъти за вход”.
От ВМРО настояват Министерството на културата да прекрати спора за собственост.

Агенция „Фокус“: Около 120 000 подписа са събрани в кампанията на ВМРО за референдум против членството на Турция в ЕС

05 май 2010
Пловдив. Около 120 000 подписа са събрани през първите две седмици на кампанията, която е първа в историята на нова България, за свикването на референдум за членството на Турция в ЕС. Това обяви в Пловдив лидерът на партията Красимир Каракачанов, предаде репортер на радио „Фокус“ Пловдив. Много политици говориха за това, дори си правиха предизборна кампания, но никой не се реши да започне тази кампания в парламента, добави той.
По закона за референдумите в рамките на 3 месеца трябва бъдат събрани минимум 200 000 подписа. Ако това стане, парламентът ще обсъжда темата и ще преценява дали да свика референдум. Ако подписите са над 500 000, в рамките на три месеца трябва да се насрочи референдум. В Пловдив кампанията също върви добре. Красимир Каракачанов е в града заедно с представители на националното ръководство, за да обсъждат проблеми в местната структура, защото след година и половина има местни избори, каза Каракачанов. Той съобщи, че се подготвя национален съвет, на който ще бъде набелязана стратегията на ВМРО за предстоящите местни избори. До тогава трябва да бъде обсъдено развитието на ВМРО в този период. Това е първата пресконференция в Пловдив, в която официално бе представено местното ръководство, назначено преди два месеца. Каракачанов и представителите на националното ръководство ще се срещнат с структурите в Пловдив и областта.

Радио „Фокус“ (Пловдив): Красимир Каракачанов: Правителството все още е длъжник на обществото

5 май 2010

Вдигането на ДДС би било една грешка. Това каза на пресконференция в Пловдив лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, коментирайки антикризисните мерки на правителството, предаде репортер на радио „Фокус“ – Пловдив. Въпреки уверението на правителството, че това няма да повлече вдигането на цените, не е така това, добави Каракачанов. На пръв поглед това дава увереност, че бюджетът ще бъде напълнен, но това на практика води до укриването на данъци, посочи лидерът на ВМРО. Вдигането на данъци удря и реалния бизнес, което води до съкращаването на работни места, а съкратените хора чакат след това от държавния бюджет. Според мен, правителството все още е длъжник на обществото, каза Каракачанов. Това, което наблюдаваме като антикризисни мерки, е залагането на някакви мерки, дебат пред медиите и след няколко дена отбой, и не е полезно, уточни Каракачанов. Според него затягане на коланите може да се постигне чрез преглед на цялата общинска администрация и закриване на всички дублиращи звена и структури в нея. Трябва да бъдат закрити всички онези дублиращи структури, създадени от последните две правителства през последните години в много от министерствата. Те са били създадени за партийни функционери, които са били използвани за корупционни практики, каза Каракачанов.
ВМРО е разработило икономическа програма за излизане от кризата. От партията смятат, че министър Симеон Дянков дава разнопосочни послания, които не са добри за българския бизнес. ДДС не само не трябва да се увеличава, но и трябва да се намали. В момент на криза, правилният подход е намаление на преките данъци и налози. Бюджетът би могъл да бъде стабилизиран с намаляването на правителствените разходи, където има огромен резерв и трябва да се действа радикално, смятат от ВМРО.

Радио „Фокус“ (Пловдив): Красимир Каракачанов: Основната цел на партията сега е да се възстанови структурата в Пловдив

5 май 2010

ВМРО ще излезе със своя кандидатура на местните избори в Пловдив, но тя все още не е обсъждана. Това каза на пресконференция в Пловдив лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, предаде репортер на радио „Фокус“ Пловдив. Това, което се случи в Пловдив след конгреса, е тежък удар за нас, призна Каракачанов. Но това било неизбежно, тъй като хората от структурата в Пловдив са водили собствена политика на место ниво, добави той. Основната цел на партията сега е да се възстанови структурата в Пловдив и това ще стане трудно, каза Каракачанов. Срещаме пречки на всяко ниво, включително заплахи, добави той. Най-късно до есента ВМРО трябва да създаде една дееспособна местна организация, за да се възстанови доверието на хората към партията и тогава ще се мисли за издигането на кметска кандидатура. Попитан каква обективна оценка би дал за управлението на сегашния пловдивски кмет, Каракачанов отговори, че когато не можеш да кажеш за някого добро, по-добре е да не казваш нищо. ВМРО ще заложи на качествени и работливи хора, с въображение и инициатива. Каракачанов обаче не скри, че е получил сигнал от двама председатели на структури в Монтанско и Благоевградско, на които са били предлагани договори за ремонтни дейности и зареждане с горива, за да напуснат партията. Каракачанов обеща да покаже в по-късен етап тези договори, с които им е предлагано бизнес и да посочи точно хората, които са били рекетирани от пловдивската управа. По думите на лидера на ВМРО, тези които са се отлюспили от партията в Пловдив не са на необходимото ниво, за да се водят дебати с тях, защото имат 4% подкрепа и са непознати дори в структурите на партията.

Радио „Фокус“ (Пловдив): Красимир Каракачанов: Извънредни съдилища и законодателство не са необходими в борбата с организираната престъпност

5 май 2010

Извънредни съдилища и законодателство едва ли е необходимо у нас. Това каза на пресконференция в Пловдив лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, помолен да коментира идеята за създаването на специален съд, предаде репортер на радио „Фокус“ – Пловдив. Според Каракачанов е необходимо повече професионализъм на органите – правораздавателни и правоохранителни, които се занимават с темата престъпност и корупция. Нещата почват от доказателствени материали, които се събират още в началото, уточни той. Оттам се преминава през неподкупността на съда, участието на прокуратурата и други. Аз не мисля, че това е панацеята, която може да реши този проблем, каза още Каракачанов. Той припомни за времето 2002 до 2004 година, когато ставаха показните убийства у нас, около 50 на брой. Тогава ВМРО е излязла с предложение за извънредно законодателство за борба с организираната престъпност, като идеята е била да се завишат присъдите и мерките на хората, облечени в някаква власт. Ако се установи, че на един наркотрафикант, например, съдейства полицай или каквото и да е длъжностно лице, да му се даде двойна присъда. Логиката е проста, защото хората, които ние обличаме във власт и плащаме от бюджета за техните заплати, не трябва да защитават организираната престъпност, каза Каракачанов. Те би трябвало да защитават интересите на гражданите и точно тук трябва да се търси разковничето, добави той.

Радио „Фокус“ (Пловдив): Красимир Каракачанов: Не малка част от хората, които напуснаха ВМРО в Пловдив, са хора, ангажирани с работа покрай Общинския съвет

5 май 2010

Масов отлив от ВМРО няма. Това каза на пресконференция в Пловдив лидерът на партията Красимир Каракачанов, предаде репортер на радио „Фокус“ Пловдив. Има отлив в Пловдив и това е безспорен факт, добави Каракачанов. Той поясни, че това се дължи не толкова на идейни причини, а на факта, че не малка част от хората, които бяха в структурата на местната организация на партията и в ръководството, са хора, ангажирани с работа покрай Общинския съвет. Те сами са преценили дали да останат във ВМРО, или да си запазят службите, уточни Каракачанов. В Сливен също няма отлив от партията, посочи той. Там преди да напуснат организацията, в нея са членували 12 човека, а след това са се записали нови 34 членове. По думите на Красимир Каракачанов ВМРО няма ден, в който да няма позиция по актуален за страната проблем. Преди десетина години тези, които днес твърдят, че са много велики, също бяха шепа хора, каза Каракачанов, попитан как ще правят политика на партията в Пловдив с шепа хора, които са останали.
Временният председател на структурата в Пловдив Александър Колев поясни ,че в града поддържат активен контакт с около 30 членове на партията, но те не са само толкова. Трябва да се отчете и фактът, че досега партията нямаше офис. Сега вече този проблем е решен. Отливът в страната е не повече от 330 човека, поясниха от националното ръководство на ВМРО. Над 9 000 са членовете на партия в цялата страна. Само по интернет са подадени 150 молби за членство през последните няколко месеца.

Днес.бг: Каракачанов: Ще спечелим и тази война в Пловдив

5 май 2010
ВМРО-НИЕ: Не щем да се занимаваме с маргиналната му кохорта
„ВМРО е преживяло две въстания и три войни, ще преживеем и пловдивската криза“. Това заяви лидерът на войводите в Пловдив Красимир Каракачанов.
„Винаги съм бил емоционален към предателствата“, каза Каракачанов, визирайки отцепилите се пловдивски членове.
Dnes.bg припомня, че войната в партията пламна на националния конгрес миналата година. Тогава за поста на националния лидер се кандидатира и пловдивският кмет Славчо Атанасов.
След като мнозинството отново се обяви за Каракачанов, градоначалникът основа ВМРО-НИЕ. Много от членовете обаче последваха Атанасов.
Според статистиката на Каракачанов няма отлив освен в Пловдив. Той отказа да назове обаче колко са „предателите”.
ВМРО-НИЕ е откраднала абревиатурата на „оригиналната партия” с единствена цел да манипулира кметове и да ги привлича при тях, смята Каракачанов.
Той обяви, че хората на Славчо Атанасов купуват селски кметове. Двама такива от областите Монтана и Благоевград са били приканвани да напуснат старата партия и да отидат в новата. В замяна „псевдовойводите” са сключили договори с техни фирми с община Пловдив.
Въпреки настойчивите въпроси на Dnes.bg Каракачанов отказа да назове имената на кметовте и на фирмите.
Според него голяма част от хората, които са отишли в структорите на ВМРО-НИЕ, са ангажирани или работят в общинския съвет в Града под тепетата. „Това обяснява всичко“, каза той.
„Думите на Каракачанов и обвиненията, които той хвърля срещу нас, са типични и подхождат на доносник. Всичко, изречено от този човек, е лъжа и не отговаря на истината. Ние нямаме ресурс да купуваме хора, за разлика от Каракачанов“, заяви в отговор лидерът на ВМРО-НИЕ и заместник кмет на Пловдив – Петко Атанасов.
„Не желаем повече да се занимаваме нито с Каракачанов, нито с маргиналната му кохорта от платени сътрудници. Всичко казано от него е удар под кръста, това отговаря на личното му амплоа. В нашите редици се вляха хиляди членове, към днешна дата хората на ВМРО-БНД в Пловдив наброяват 20 човека“, допълни Атанасов.

Дарик нюз   (Пловдив): С 350 по-малко ще бъдат местата в детските градини в район „Южен” наесен ?

5 май 2010
Над 350 деца от пловдивския район „Южен“ няма да могат да се запишат на детска градина през септември. За това алармира райкметът Александър Колев, който временно оглавява структурата на ВМРО-БНД в Пловдив.
Според него виновен за ситуацията е кметът на града Славчо Атанасов, който не му отпуснал пари за нова детска градина и ясла. Не трябва заради липсата на комуникация да страдат жителите на район Южен, категоричен бе районният кмет.  
Александър Колев не е идвал на оперативки в общината от 6 месеца, заяви в отговор зам.-кметът и лидер на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. Ако се появяваше на оперативки или поне изпращаше свой представител, нямаше да се стига до липса на комуникация, категоричен бе Атанасов.

Актуално.ком: 120 000 български подписа против членството на Турция в ЕС

05.05.2010
В рамките на 3 месеца трябва бъдат събрани минимум 200 000 подписа за референдум Кампанията е първа в историята на нова България

Около 120 000 подписа са събрани през първите две седмици на кампанията, която е първа в историята на нова България, за свикването на референдум за членството на Турция в ЕС.
Това обяви в Пловдив лидерът на партията Красимир Каракачанов.
„Много политици говориха за това, дори си правиха предизборна кампания, но никой не се реши да започне тази кампания в парламента“, добави той.
В рамките на 3 месеца трябва бъдат събрани минимум 200 000 подписа. Ако това стане, парламентът ще обсъжда темата и ще преценява дали да свика референдум. Ако подписите са над 500 000, в рамките на три месеца трябва да се насрочи референдум.
Каракачанов съобщи, че се подготвя национален съвет, на който ще бъде набелязана стратегията на ВМРО за предстоящите местни избори. До тогава трябва да бъде обсъдено развитието на ВМРО в този период.

в. Вяра: 320 петричани само за ден казаха „не“ на Турция в ЕС

Подписка за свикване на референдум против членството на Турция в Европейския съюз стартира в Петрич. Още първия ден на двата пункта са събрани над 320 подписа. Инициативата е на общинският комитет на ВМРО, а подписите се събират на централния площад и в градинката на кв. „Дълбошница“. „Като родолюбиви българи жителите на община Петрич засвидетелстваха своята съпричастност към този важен за европейското бъдеще на България проблем. Подписката ще продължи до 18 юли“, коментираха организаторите за „Вяра“.Как-то е известно, подписката върви в цялата страна, като целта е да се попречи на приемането на югоизточната ни съседка в ЕС, припомниха още от ВМРО-Петрич.
04.05.2010г.

Агенция „Фокус“: Ангел Джамбазки: Във всяко едно селище до София има войнишки паметник

06 май 2010
За състоянието на войнишките паметници в София и областта Агенция „Фокус” разговаря със зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки     .

Фокус: Г-н Джамбазки, какъв е броят на войнишките паметници в София и района, защот

Последни Новини

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir