Начало Българите по света Зеленото е родолюбие - обзор

Зеленото е родолюбие – обзор

Обзор на действията на ВМРО по инициативата „Зеленото е родолюбие“

Да, зеленото е родолюбие. Грижата за българската природа е най-логичното проявление на патриотизма. Но опазването на природата започва от градинката пред блока ти, от начина, по който паркираш колата си, от възпитанието, което даваш на децата си. От теб самия.

Днес мнозина говорят за глобално затопляне, за устойчиво развитие, за биоразнообразие. Но тези понятия добиват смисъл, само ако започнем от малките проблеми на местата, в които живеем. От своя квартал. От своя град.

Борбата за природата не е абстрактна. Тя е борба и за лицето на България. За пейзажите, които обичаме и за това, което ще оставим на децата си.

Ние във ВМРО приемаме грижата за природата като свое задължение на български патриоти. И това е национализъм. И той показва, че любовта към родината не си противоречи със загрижеността за планетата. Няма как да си добър гражданин на света, ако си безотговорен към общността си.


По темата:

Ще компенсира ли Общината гражданите, поели грижата за междублоковите пространства – Дава се възможност общинските съвети да преотстъпват правото на обитателите на големите жилищни комплекси сами да се грижат за поддръжката на прилежащите зелени площи, тротоари и детски площадки. Това обаче ще бъде за сметка на хората, поели грижата за пространствата. – 7 януари 2012

ВМРО: Да се забрани съхранението на въглероден диоксид в земните недра – 20 декември 2011

ВМРО изчисти боклуците на заслон в Рила – 21 август 2011

ВМРО: шистовият газ крие опасности. Защо няма информация? – 22 юни 2011

На тъмно са проведени преговорите за добив на шистов газ в района на Нови пазар, без никой действително да уведоми местното население за технологията и опасностите. Това заявиха днес в пресконференция общинските съветници от Шумен и Нови Пазар Светозар Петков и Цветалин Янев. Двамата са представители на ВМРО.

Технологията за добив на шистов газ е много опасна интервенция спрямо природата, а това у нас сега не се говори. Тази технология носи много опасности и за хората, заяви пък заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов.

Шистов газ се добива едва на няколко места в света, при това – пустинни райони, поясни Костадинов. Евентуален добив на шистов газ в населен район би довел до отравяне на водоизточниците. Технологията включва и предизвикването на контролирани трусове – без гаранция, че няма да бъдат предизвикани и земетресения, допълни Костадин Костадинов и заяви, че в този случай българското правителство отново се държи като колониална администрация.

Нови пазар наложи мораториум върху проучванията и добива на шистов газ след сигнала на ВМРО – 4 юли 2011

Общинският съвет в Нови пазар наложи мораториум върху проучването и добива на нефт и природен газ на територията на общината до изготвяне на оценка за въздействието върху околната среда от независими международни експерти. Това решение беше взето по време на извънредна сесия на местния парламент.

ВМРО – Добрич пита областния управител за проучвания на шистов газ в Добруджа – 26 юли 2011

ВМРО – Добрич настоява да бъде оповестено има ли проявен интерес за проучване на залежи на шистов газ в конкретни терени на територията на област Добрич. Искането беше депозирано на 25 юли от областния координатор на ВМРО – Добрич и общински съветник Йордан Йорданов до областния управител Желязко Желязков по Закона за достъп до обществена информация.

Женската и младежката организации на ВМРО почистиха и оцветиха столичната ул. „Пиротска“ – 18 юни 2011

ВМРО – Челопеч почисти и залеси градинка – 16 май 2011

ВМРО – Долна баня възстанови втора чешма в Рила – 10 май 2011

Общинската организация на ВМРО в Долна баня възстанови и почисти още една чешма в Рила планина. Това е втората поредна акция от инициативата на ВМРО „Зеленото е родолюбие”

ВМРО с 5 въпроса към агенцията по горите – 11 април 2011

ВМРО – Българско национално движение внесе 5 въпроса до изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) инж. Бисер Дачев.

ВМРО – Долна баня почисти коритото на р. Бистрица в Рила – 11 април 2011

Общинската организация на ВМРО в Долна баня почисти местата за пикник около река Бистрица в парк Рила. В почистването се включиха и граждани на Долна баня, за което ВМРО изразява искрената си благодарност.

ВМРО се включва в начинанието „Да почистим България за един ден“ – 9 април 2011

На 9 април беше почистен участък от коритото на Перловска река в района на Южния парк, а по-късно през деня бяха засадени дръвчета в парка „110 години ВМРО” в столичен район Люлин и в квартал Суходол.

Младежи от ВМРО – Русе чистиха лесопарк „Липник“– 10 април 2011

Към 30 души от младежката структура на ВМРО – Русе се включиха в почистването на около 5 декара в района на Лесопарк „Липник“ в землището на село Николово до ресторант „Липите“.

ВМРО – Стара Загора засади дървета на Аязмото в знак на протест– 10 април 2011

Със засаждането на 30 кипариса около замразения строеж на мястото на бившия ресторант в парк Аязмото, членове и симпатизанти на ВМРО – Стара Загора призовават старозагорци да защитят символа си от инвеститорски посегателства.

Младежката организация започва инициатива „За по-красива и чиста Враца“ – 5 април 2011

Младежката организация на ВМРО – Българско национално движение организира почистване на района около пазара в жк „Дъбника” във Враца на 8 април. Инициативата е под надслов „За по-чиста и красива Враца”.

ВМРО застава зад гражданската инициатива за изграждане на парк „Красно село” – 21 декември 2010

След предложение на зам.-председателя на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки за промяна на устоствения план на район „Красно село”, във вторник се провежда общественото обсъждане за възможността едно застрашено от застрояване междублоково пространство да се превърне в парк „Красно село”.

ВМРО срещу строителните апетити в старозагорското „Аязмо” – 16 декември 2010

От години ВМРО застъпва позицията за пресичане на строителните апетити с всички възможни средства. На пролет „Зелен пояс“ от млади дръвчета ще обгради строителния обект. От ВМРО в града са замислили необичайната акция като мирен протест.

„Звездният репортер“ на „Календар“ по Нова телевизия Красимир Каракачанов за проблемите на зелена София – 8 декември 2010

Репортажът бе предизвикан от опитите на жители на столичния район „Красно село” да спасят от застрояване зелена площ в междублоково пространство. Репортажът поставя „вечния въпрос” за зелените площи на София. – Видеоматериал може да гледате тук>>>

Преустановете хаотичния достъп до Духлата – 6 декември 2010

Радостно е, че седмината, които бяха блокирани в пещерата Духлата, са живи и здрави. Веднага обаче трябва да се потърси отговорност на водачите на експедицията и трябва да се промени сегашната смехотворна практика ключът за пещерата да се дава от кметицата на Боснек.

ВМРО с решение по проблема с боклука в Стара Загора – 26 ноември 2010

Алтернативно решение за излизане от кризата предложиха общинските съветници от ВМРО. Те предложиха кръгла маса с широко участие да обсъди проблема още в понеделник и в нея да участват всички народни представители от региона.

ВМРО – Варна награждава училища в акцията „Върни тетрадка, спаси дърво” –  2 ноември 2010

В продължение на един месец пет варненски училища събираха стари тетрадки и хартия, които младежите от ВМРО предаваха за преработка. Резултатът е над 1000 килограма предадена хартия, със средствата от която ще бъдат засадени дръвчета в дворовете на участвалите училища.

ВМРО – Русе с предложение до Общинския съвет за нови средства за паркове и улици – 28 октомври 2010

ВМРО: Махнете строежа пред Магурата, иначе не се чудете, ако не го намерите някоя сутрин – 27 октомври 2010

Позиция по проблема с Карадере – 28 септември 2010

Младежката организация на ВМРО във Варна под надслов „Върни тетрадка спаси дърво” се включва в инициативата „Зеленото е родолюбие” – 23 септември 2010

ВМРО засади дръвчета в столичния район „Илинден“ – 18 септември 2010

Традиционен годишен поход на младежите от ВМРО в Пирин – 21-28 август 2010

ВМРО ще протестира, ако не бъде разрешен проблема с достъпа до плажове по южното черноморие – 20 август 2010

Окончателно спасяване на градинката до Руската църква е близо – 22 юли 2010

Гражданският протест, който ВМРО предприе преди месеци, за спасяване на градинката е напът да постигне успех. Вижда се краят на дългогодишната сага със зелената площ, известна като градинката до Руската църква. Днес бе постигнато решение общината да замени дела си в Халите срещу терена на градинката, като по този начин се сложи точка на съдебната сага с израелската фирма, която искаше да строи в този парцел. Сега топката е в полето на израелците.

Студенти и болни ще ядат храни с ГМО на воля – 22 юли 2010

В болниците, студентските и учрежденските столове ще може да се сервират храни с ГМО. Това гласува ГЕРБ след ожесточен дебат в Народното събрание.

Младежите от ВМРО: по-зелена „Пиротска”! – 29 май 2010

Над 20 членове и симпатизанти на Младежката организация на ВМРО се събраха днес в 10.00 часа, за да почистят и възстановят цветни саксии и пейки по улица „Пиротска” в София. Работата на младежите бе посрещната със симпатии от преминаващите в момента граждани. Имаше столичани, които се включиха и помогнаха на начинанието, а също и такива, които дадоха много идеи за последващи мероприятия.

Младежите от ВМРО събраха на Витоша 100 чувала смет – 9 май 2010

Активисти на ВМРО се събраха за трета година в района, за да почистят планината. Изгнила пералня, монитор на компютър, пакет от цигари “Стюардеса” и стълба бяха интересните “експонати”, на които се натъкнаха чистачите.

Младежи от ВМРО бранят пещерата Духлата – 16 април 2010

Разбиха един от зазиданите входове на най-дългата пещера у нас – Духлата. Опазването на тази пещера от няколко месеца насам е част от усилията на малдежката организация на ВМРО – София в рамките на начинанието „Зеленото е родолюбие”. В акция та участват и младежите от Банкя, Перник, Враца.

Зрелищна акция на младежката организация на ВМРО срещу закона за ГМО – 17 март 2010

Шеговит подарък за депутатите подготвиха младежите от ВМРО преди началото на днешното гласуване на Закона за генномодифицираните организми. Всеки депутат, който влизаше в сградата на Народното събрание, получи по два домата и една краставица. Надсловът на акцията бе „Яжте зеленчуци, докато те не са започнали да ядат вас”.

Зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов: Американският посланик също шикалкави за ГМО – 17 февруари 2010

И днес членове и привърженици на ВМРО участват в протестите срещу предвижданата либерализация по отношение на отглеждането и ползването ГМО и срещу Закона за електронните съобщения.

ВМРО участва в протеста срещу генномодифицираните организми – 31 януари 2010

Ограда срещу оградата издигна ВМРО до Руската църква. Картичка с една застрашена гледка получиха столичани – 11 януари 2010

Последни Новини

Каракачанов: Трябва да се инвестира в борбата с градушките, да се подпомагат земеделците и семействата за застраховане

Липсата на държавна политика по отношение на проблема с градушките удвоява ефекта от бедствията Градушките се оказват сериозен проблем...

Ангел Джамбазки: Политиката не е борба за постове, а за идеи

Може да си националист без да мразиш Европа, а да искаш да промениш Европа за добро, да се бориш вътре в Европа...

ВМРО: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

Чиновническото бездушие е на път да доведе до истинска социална катастрофа „Имаш стара кола? Скоро ще ходиш пеша!“. Това...

ВМРО – Гоце Делчев отличи участниците в конкурса „Великият Гоце Делчев през моите очи“

По случай 121 години от гибелта на революционера Гоце Делчев местната организация на ВМРО в гр. Гоце Делчев организира конкурс за рисунка...

Контрера: Над 400 хил. лв. от джоба на българите ще отидат за „София прайд“, пък и ще блокират цяла София. До кога?

Вече се гаврят и с паметта на покойните, като го правят на Черешова задушница! Под „мъдрото“ управление на Васил...

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове

Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка. Това казва в...

Прогнозата на Каракачанов след изборите: ДПС повече няма да стои в сянка

Как се стигна до настоящите изборни резултати? Гост по темата в „Челюсти“ по NOVA NEWS бе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir