Начало По места Д-р Султанка Петрова проведе срещи с женски организации

Д-р Султанка Петрова проведе срещи с женски организации

Д-р Петрова се срещна с представители на Асоциацията на жените в бизнеса и занаятите на Албания и Сдружението на жените от средното съсловие в България.

Постигането на баланс между работа и семейство се нарежда сред универсалните аксиоми за успешна професионална реализация на жените, наред с доброто образование и квалификация, личностните качества и характерните за дадено общество стереотипи. 

Това заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Д-р Султанка Петрова по време на среща в Стара Загора с представители на Асоциацията на жените в бизнеса и занаятите на Албания и на Сдружението на жените от средното съсловие в България.

Заместник-министър Петрова акцентира върху актуалността на проблема за намиране на баланс между професионалния и личния живот. В подкрепа на това тя посочи редица примери в много страни по света за непрекъснато нарастване на броя на жените, които участват във висши управленски органи и за нивото на заетост на нежната половина на пазара на труда.

Високото качество на образование е общоприет стандарт, а грижата за децата е на принципа на споделената отговорност, при която бащите имат равни права с партньорките си, посочи заместник-министърът.

Има три принципа, които подпомагат кариерното развитие: доверието в хората, умението да се дава правилна обратна връзка и умението да се прави осъзнат избор, а ключов елемент е и способността за работа в екип, което много ни липсва, заяви д-р Петрова.

Усилията и добрите практики на работодателите са едната страна на модела за създаване на удовлетвореност в уравнението работа-личен живот.  По-важна е личната нагласа и ако тя е в посока че трябва да жертваш едното за сметка на другото, със сигурност не можеш да бъдеш щастлив.  Затова, нека сме готови винаги да уловим навреме възможностите, които се разкриват пред нас и  да живеем с усещането за успешност, каза в заключение заместник-министърът.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари