Начало Блог Основните претенденти за президентския стол бягат от дебати

Основните претенденти за президентския стол бягат от дебати

Кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ Красимир Каракачанов, в интервю за Радио „Фокус”.

Фокус: Господин Каракачанов, при срещите Ви с хората се обявявате за обединение и консолидация, защо?

Красимир Каракачанов: Защото това вече не може да продължава така. Демографската криза ни прави най-бързо изчезващата нация в света, младите хора бягат, лошото здравеопазване води до висока смъртност, а в същото време социалната политика на държавата стимулира една определена раждаемост. Другата причина е мигранската криза. Нашата позиция е ясна и категорична – границата трябва да се охранява и да не се допуска навлиза на територията на България на големи групи нелегални мигранти, както и никакво разселване на такива хора в България.

Фокус: Господин Каракачанов, смятате ли, че има проблем по отношение на броя на секциите, в които българите в чужбина ще гласуват на предстоящите избори, чуха се негодувания от страна на нашите сънародници във Великобритания?

Красимир Каракачанов: Имат достатъчно секции, могат да бъдат разкрити 35 секции и всичко е въпрос на организация. На миналите избори във Великобритания имаше секции в които са гласували по 100-120 души. В крайна сметка когато живееш на хиляди километри от България, няма как на твоята улица и до входа ти да има избирателна секция, както е в България. Няма никакво основание за недоволство. Тук има нещо положително. За първи път ще се спре гласуването в Турция и манипулациите които се извършваха от турските правителства. В Турция на миналите избори имаше 139 избирателни секции, а сега можеха да се разкрият и много повече.

Фокус: За първи път гласуването на изборите ще бъде задължително, а се внася и новият момент с квадратчето с опция „не подкрепям никого”, до какво ще доведе това?

Красимир Каракачанов: Нашата позиция е следната, след като искаш държавата да прави нещо за теб, ти имаш задължението сам да си избереш тези, които ще те управляват. Когато ти не отиваш да гласуваш, нямаш основание да се сърдиш след това на никого. За първи път има задължително гласуване, каквото го има и в страни като Белгия и Гърция, но има и опцията да се гласува в празното квадратче.

Фокус: Ще се справи ли администрацията при провеждането на президентския вот заедно с националния референдум?

Красимир Каракачанов: Би следвало да се справи, администрацията не прави за първи път избори, но вече наблюдаваме нещо, което го наблюдавахме и преди две години. Отново някои партии ангажират криминалния контингент, който да върши работа в полза на тези партии. Вместо бандитите да бъдат заключвани, партиите ги ангажират да им помагат по време на изборите, а след това се чудим защо има престъпност.

Фокус: Виждате ли по време на предизборната кампания сблъсък на идеи, дебати по определени теми, как определяте тази ситуация?

Красимир Каракачанов: Виждате, че и кандидатът на ГЕРБ, и кандидатът на „Позитано“ 20 бягат от дебати. Аз предлагам на хората да ги накажат. Не може да си анонимен, никой да не ти е чул досега идеите и да се криеш от гражданите. Излез, влез в дебат, отговори на конкретните въпроси за битовата престъпност, нелегалната миграция, какво ще се прави със социалната политика, с доходите на гражданите. Това са въпроси, на които трябва да се отговаря. Ако тези хора се крият и през следващите дни, както го правеха през първата седмица от кампанията – нека избирателите да ги накажат, да не гласуват за тях. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари