Начало Темите на ВМРО Медиите: ВМРО разкри скандална близост между „Шеврон“ и българското посолство в САЩ

Медиите: ВМРО разкри скандална близост между „Шеврон“ и българското посолство в САЩ

ВМРО разкри, че логото на американската частна компания „Шеврон” стои на официална покана за прием на българското посолство в САЩ, по повод националния празник 3-ти март. ВМРО получи копие от нея.

В поканата от посланик Елена Поптодорова, сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно „Шеврон”, която стана печално известна със съмненията за лобистка намеса в политическия процес на България заради добива на шистов газ.

Медиите отразиха широко разпространената от ВМРО скандална информация. Ето и най-важните публикации по темата:

„Дневен Труд“: “Шеврон” спонсорира 3 март във Вашингтон

Американски фирми с интереси за милиони като петролния гигант “Шеврон”, тексаската компания “Транс Атлантик Петролеум” и енергийния мастодонт “Сън Едисън”, са спонсори на приема по случай националния празник на България на 3 март във Вашингтон, който се организира от посланичката ни в САЩ Елена Поптодорова. Това става ясно от поканата, копие от която беше разпространено от ВМРО.

ТВ Европа: „Шеврон“ е спонсор на приема на българското посолство в САЩ по случай 3 март

МВнР трябва да отговори възможно ли е дипломатическо представителство да приема помощ от тази компания, а в същото време да защитава политиката на правителството в София, допълват още от организацията.

„Новинар“: ВМРО: „Шеврон” спонсорира прием за 3 март на посолството ни в САЩ

Войводите настояват МВнР да отговори възможно ли е дипломатическо представителство да приема помощ от тази компания, а в същото време да защитава политиката на правителството в София.

Това се случва в дните, когато германският президент подаде оставка именно заради съмнения за връзка с частни компании, допълват от партията.

„Сега“: “Шеврон” спонсорира приема на българското посолство в САЩ за 3 март

Законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава. Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция, настояват от ВМРО.

„Дневник“: „Шеврон“ е сред спонсорите на приема на българското посолство в САЩ за 3 март

Според ВМРО обаче е недопустимо точно тази компания да спонсорира официална държавна проява, „при положение че върху нея тежат съмнения за лобистка намеса в политическия процес на България“. Призовават още министерството да отговори възможно ли е дипломатическо представителство да приема помощ от тази компания, а в същото време да защитава политиката на правителството в София. „На всичкото отгоре това се случва в дните, когато германският президент подаде оставка именно заради съмнения за връзка с частни компании“, гласи сигналът на ВМРО.

Уебкафе.бг: Братушките от Шеврон

Webcafe.bg чака отговор от външно министерство на изпратеното от нас запитване дали наистина логото на американския енергиен гигант Шеврон е поставено на официална покана за прием на българското посолство в САЩ за националния празник 3 март.

Информацията е на ВМРО – от организацията твърдят, че са получили копие от поканата и сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно Шеврон.

Днес.бг: Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ? ВМРО с декларация, иска спешни отговори от външно министерство

„Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб“, питат в писмото си до медиите войводите.

Актуално.ком: Държавният герб до логото на „Шеврон“ за 3 март?!

На официална покана за прием на българското посолство в САЩ по повод националния празник 3 март редом с държавния герб на Република България стои и логото на „Шеврон“. За това алармираха от ВМРО, които разполагат с копие от поканата.

В поканата от посланик Елена Поптодорова, сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно „Шеврон“. Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб.

Нюз.бг: „Шеврон” спонсорира държавен прием за 3 март

„Шеврон“ спонсорира държавен прием за 3 март в посолството ни във Вашингтон, съобщиха от ВМРО.

Войводите са получили копие от официалната покана за приема. Най-отдолу стои логото на „Шеврон“ заедно с още три компании. ВМРО определят това за скандално.

BNews: Дипломатически гаф. Логото на „Шеврон“ върху покана за 3 март

„Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса: допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб?“, настояват от ВМРО.

В случая най-напред става дума за държавен, а не за частен прием. Друг е въпросът, че спонсор се явява именно скандалната компания, която месеци наред вдигна хиляди българи на протест и принуди правителството и парламентът да наложат мораториум върху проучването и добива на шистов газ.

Всекиден.ком: Логото на „Шеврон“ върху държавна покана за 3 март . ВМРО гневни, че компанията-спонсор стои до герба ни

Логото на американския енергиен гигант „Шеврон” “украсява” официална покана за прием на българското посолство в САЩ за националния празник 3-ти март. За това съобщиха от ВМРО, смутени при получено копие от поканата.

INews: ВМРО пита защо логото на Chevron стои на покана на посолството ни в САЩ?

От ВМРО питат дали може редом с българския герб да стоят логата на частни компании и особено на Chervon, около чието име в нашата страна се развихриха бурни страсти покрай темата „проучване и добив на шистов газ“. Друг въпрос на ВМРО към Министерството на външните работи касае възможността за спонсорство на официална държавна проява – може ли чужди фирми да помагат в това направление и ако да – при какви условия?

ОЩЕ МЕДИИ:

„Класа“: Българското посолство в САЩ кани на прием с лого Chevron


Агенция „Пресклуб“: “Шеврон” спонсорира държавен прием за 3 март


Факти.бг: ВМРО алармира за скандал с „Шеврон”


Агенция „Блиц“: Скандал: логото на „Шврон“ на покана на българското посолство в САЩ


Агенция „КРОСС“: ВМРО: „Шеврон“ спонсорира държавен прием за 3 март


Днес+: ВМРО: Скандал! „Шеврон” спонсорира държавен прием за 3 март


Агенция „Е-79“: ВМРО: Скандал! „Шеврон” спонсорира държавен прием за 3 март


Екипнюз: „Шеврон“ е спонсор на приема на българското посолство в САЩ по случай 3 март


Лев.бг: Защо се демонизира „Шеврон”, пита посланикът ни в САЩ

21 февруари 2012

Последни Новини

Ангел Джамбазки към лидерите на политическите партии и ЦИК: Докажете, че сте национално отговорни и спрете манипулациите на изборния процес в Турция

В нарочно писмо до политическите партии, които имат представители в ЦИК, българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки...

ВМРО е онази политическа сила, която единствено и винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност

А без духовност, няма да я има България! С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ беше...

Юлиан Ангелов: ВМРО е за безплатни учебници в средното образование

ВМРО е за изцяло безплатни учебници в средното образование, заяви в „Предизборно кафене“ на Национална телевизия БГ+ главният секретар на ВМРО Юлиан...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България Работодателят да не плаща осигуровки...

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

На изборите в неделя трябва да се гласува за България и за българите, срещу монополите. Това призова Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО...

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир, в който се пази най-старият текст, изписан на кирилица

В тези размирни времена е нужно да си припомним кои сме и какво сме дали на Европа и света. Без родова памет,...

Младежи от ВМРО – Русе благодариха на инициаторките на първия протест за чист въздух в града преди 35 години

Областната и общинската структура на ВМРО - Русе оказа уважение на русенките, проявили смелост преди 35 години първи да надигнат глас срещу...

Коментари