Начало Темите на ВМРО ВМРО срещу повишаването на цените на тока

ВМРО срещу повишаването на цените на тока

Тук можете да проследите действията на ВМРО в последните месеци по отношение на електроразпределителните дружества и на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране

Шефка в ЧЕЗ на среща във ВМРО (8 юни)
Кремена Стоянова – изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро” се срещна днес в сградата на ВМРО с Красимир Каракачнов и Костадин Костадинов. На срещата представителите на ВМРО потвърдиха готовността за организиране на протести, ако цената на тока се повиши. „За нас подобно повишение ще е чисто спекулативно”, заяви Костадинов и подчерта, че протестите на ВМРО са принципно мотивирани, а не са били насочени единствено срещу ЧЕЗ. „Протестирахме срещу ЧЕЗ, защото именно те предложиха въвеждането на такса „мощност”, но проблемът е и в ДКЕВР – затова седмица по-късно протестирахме и там. Протестирахме и срещу ЕОН във Варна”, допълни Костадинов, припомняйки за масовите протести, организирани от ВМРО преди два месеца.
Организацията подготвя масови радикални протести в различни градове на страната, в случай че управляващите не спазят обещанието си да няма поскъпване на електричестовото за крайния потребител.

Излъгаха ли управляващите за цените на тока? (1 юни)
Одитът на ЕРП-тата още не е завършил, но вече се обсъжда повишение с пет процента на цената на тока. Така Борисов на практика излъга, защото преди месеци говореше дори за възможно понижение на цената. Това говореше и председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.
Преди месеци министър-председателят демострира доста решителност и дори озлобление към ЕРП-тата и тяхната ценова политика. „Почти съм сигурен, е от 1 юли няма да са тези цени”, даже отбелязваше той със заявка цените не просто да не се увеличават, а да се намалят. Каква ли ще е сега реакцията на Борисов?
Ние от ВМРО смятаме, че ново повишение ще бъде спекулативно, под диктата на чуждите монополисти. Затова, ако има ново повишаване на цената на тока,  ще предприемем национални протести, както обещахме преди време. Те ще бъдат по-масови и радикални от протестите ни преди два месеца в София и във Варна.   

Костадин Костадинов към заместник-министър: спазете обещанието си да не вдигате цената на тока! (27 май)
Току-що приключи срещата на заместник-председателя на ВМРО Костадин Костадинов със заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов.
„Не бива да се допуска повишаване на цената на тока, не бива да се продават държавните дялове в електроразпределителните дружества.
Приватизационните договори на ЕРП-тата трябва да излязат на светло. Ако се открият нарушения в дружествата, договорите за приватизацията им най-накрая трябва да бъдат развалени. Изисква се ясна воля и последна дума.” Такава позиция изрази Костадинов по време на разговора.
Ако държавата допусне спекулативното повишаване на цените на тока, което ЕРП-тата се опитват да прокарат, ние отново ще преминем към протести, както преди два месеца, увери Костадинов. В края на март стотици, водени от ВМРО, протестираха пред централата на ЧЕЗ и пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране срещу предвижданата тогава такса „мощност”, която щеше да увеличи цените за крайния потребител. По-късно министър-председателят Борисов подкрепи позицията на ВМРО за преразглеждане на приватизационните сделки. Беше поето и обещание цената на тока да не се вдига. ВМРО вярва на това обещание, но ако то се окаже лъжа, яйцата, които преди месеци летяха срещу фасадите на монопистите, ще се превърнат в павета. 
Държавата продължава да не си получава дивидента от ЕРП–тата и да се поддава на техния рекет в стил „няма да дивидент, защото го инвестираме”.  Това обаче е противозаконно, а и услугата просто не се подобрява. На този рекет държавата се кани да отвърне в стил „тогава да си продадем дяловете”. Вместо да реагира по подобен пораженски начин, държавата ни трябва просто да накара чуждите монополисти да спазват праввилата.

Костадин Костадинов: ако исканията ни не бъдат изпълнени, ще продължим протестите отново в София (13 април)
ВМРО „спря тока” на Е.ОН във Варна. Стотици протестират. Ръководството на дружеството склонява за среща
Стотици варненци протестираха пред централата на електроразпределителната компния Е.ОН в морската столица днес, водени от ВМРО. Основното искане на протестиращите беше да се постигнат гаранции, че няма да има ново необосновано повишаване на цените на електроенергията за крайните потренители. Управляващите  дружеството се съгласиха на среща утре. Междуврменно стана ясно, че варненският кмет се солидаризира с исканията и покани представителите на ВМРО на среща.
Преди седмици ВМРО организира подобни протести пред централата на ЧЕЗ в София и пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Тогава ВМРО настоя да се елиминира възможността за въвеждане на такса „мощност”, което ще увеличи цената на тока за крайния потребител. Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев прие на среща Красимир Каракачанов и Костадин Костадинов и пое ангажимента вероятността за въвеждането на подобна такса да се сведе до минимум.
Е.ОН във Варна пък затвори офисите си днес с обяснението, че се бои за безопасността на гражданите. Явно страхът от действията на ВМРО у ръководството на компанията не е малък. Преди няколко години в подобен протест във Варна се стигна до сблъсъци с полицията, а стъклата на сграната на дружеството бяха изпочупени.
ВМРО настоява още българската държава да изиска полагащите ? се над 380 милиона дивидент от дейността на трите електроразпределителни компаниии. Преди седмица министър-председателят Бойко Борисов подкрепи тази позиция и обеща да преразгледа приватизационните договори на дружествата.
„Ако исканията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с протестите отново в София”, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. „В четвъртък сме пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма”, заяви Костаднов. Започна и подписка за отнемане на лиценза на Е.ОН. В началото подписите ще се събират в клуба на ВМРО във Варна. Скоро подписката ще се появи по възлови места в града, както и в цяла североизточна България.

Яйца и чехли полетяха към сградата на Е.ОН във Варна (13 април)
Над 400 варненци излязоха на протест срещу Е.ОН, организиран от ВМРО и граждански сдружения. Основните искания на хората бяха срещу надписването на сметките и увеличаването на цената на тока. Съвпадение беше това, че днешният ден беше обявен за почивен за служителите на Е.ОН, а сградата на дружеството бе охранявана от частна фирма. Това обаче не попречи на хората да замерят с яйца и чехли сградата.

Стотици, водени от ВМРО, протестираха пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (25 март)
Представители на ръководството на ВМРО, начело с председателя на Организацията Красимир Каракачанов взеха участие днес в протеста, проведен пред ДКЕВР. Той бе организиран от ВМРО и организации на пенсионери с искане Държавната комисия да се противопостави на покачването на цените на тока и исканата такса електромер.
Протестиращите счупиха пред входа на ДКЕВР няколко електромера в знак на несъгласие срещу водената от регулатора политика.
Електроразпределителните дружества може да предложат всичко, но трябва да се провери дали са направени реално разходи или не”. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Малко по-късно той, заедно със зам.председателите на ВМРО Костадин Костадинов и Ангел Джамбазки влязоха в сградата на ДКЕВР за среща с председателя на комисията Атанас Семерджиев. Каракачанов подари на домакина българското знаме в знак на това, че държавният регулатор не трябва да забравя за интересите на българските граждани.
По време на срещата от ВМРО заявиха, че са против непрекъснатото повишаване на цените на електроенергията, както и против идеята за налагане на такса мощност на електромерите, тъй като в това няма никакъв резон. В случай, че комисията удовлетвори исканията на електро-разпределителните дружества за повишаване на цени или нови такси в условията на съществуваща икономическа криза, ВМРО ще организира в цялата страна национални протести, категорична е позицията на организацията.
Експерти на ВМРО ще присъстват на заседанията на ДКЕВР.

Шестстотин души в София: „ЧЕЗ няма чест”
ВМРО поведе протеста срещу политиката на монополистите (18 март)

Повече от шестстотин души, водени от ВМРО, протестираха днес пред централата на компанията ЧЕЗ в София срещу планираното ново спекулативно увеличение на цените на тока. Чешкото дружество монополист, готви въвеждане на такса мощност, с която на практика ще се наложи заплащане дори и без ползване на услуга.
Ръководството на комапнията не пожела среща с представители на протестиращите. Опитът на хората да влязат в сградата бе спрян с усилия от страна на полицията. Стигна се до употреба на физическа сила спрямо демонстрантите. Към остъклената фасада на сградата полетяха десетки яйца.
Представителите на ВМРО бяха придружени от организациите на пенсионерите в КТ „Подкрепа”, представители на Независимия съюз на потребителите в България, на организациите „Социална солидарност” и „Социален протест”.
Шествието започна пред храм-паметника „Александър Невски” и се спря пред Министерството на финансите. „Стига геноцид” и „ЧЕЗ няма чест” бяха основните лозунги. Протестиращите не спряха да скандират и „България” и „ВМРО”.

Последни Новини

Започва поголовен хаос с ТЕЛК

От днес „на случаен принцип“ решенията ще се разглеждат само по документи Това вещае само едно – анархия...

Контрера: Терзиев допусна на Черешова задушница извратеняци да се гаврят с родовата памет на България

Не гей парад, психиатрия трябва за такива! Пълна подкрепа за Шествие за семейството! С тези...

Каракачанов: На хората ще им писне и вместо да не гласуват, ще излязат с дърветата и брадвите

Срещу природата не можеш да се бориш, но можеш да вземеш достатъчно мерки, за да минимализираш пораженията. Това каза за предаването „България,...

Контрера: След като мост едва не погуби млада жена в София, камъните вече летят по главата на Терзиев

Безхаберието е опасно за живота! Буквално! Парче от мост (общинска собственост) на 30 май пада върху главата на жена...

Каракачанов: Трябва да се инвестира в борбата с градушките, да се подпомагат земеделците и семействата за застраховане

Липсата на държавна политика по отношение на проблема с градушките удвоява ефекта от бедствията Градушките се оказват сериозен проблем...

Ангел Джамбазки: Политиката не е борба за постове, а за идеи

Може да си националист без да мразиш Европа, а да искаш да промениш Европа за добро, да се бориш вътре в Европа...

ВМРО: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

Чиновническото бездушие е на път да доведе до истинска социална катастрофа „Имаш стара кола? Скоро ще ходиш пеша!“. Това...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir