Начало Темите на ВМРО ВМРО срещу лекарствения монопол (ОБЗОР)

ВМРО срещу лекарствения монопол (ОБЗОР)

ВМРО излезе с декларация на 24 февруари във връзка с високите цени на лекарствата и ценовото насилие над болничните заведения и пациентите. От ВМРО предложиха комисията по цени и реимбурсиране към здравното министерство да излезе на светло и да бъде под постоянен медиен контрол, а в състава й да влязат и пациентски организации.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов гостува в ТВ7 на 27 февруари по темата и заяви: „Време е българите отново да протестират – след разкритията за цените на лекарствата, след поредните спекулативни увеличения на цените на комуналните услуги и на енергоносителите“.

Публикуваме обзор на медийните публикации по темата:

„Дневен Труд“: Лекарство на “Актавис” – двойно по-евтино в Македония

Лекарство на българската фармацевтична фирма “Актавис” е над два пъти по-евтино в Македония, отколкото у нас. Този пример даде за “Труд” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. В югозападната ни съседка обезболяващото се продавало за около 1,30 лв., а у нас е търгувано за около 3 лева.

ВМРО е против монополите, каквито и да са те, каза Каракачанов. И напомни, че от партията са алармирали за монополно положение в енергоразпределението, формирането на цените на тока, парното и газа, търговията с горива и т.н.

ТВ7: За скъпите лекарства и монопола

Това е мародерство. Ние от години водим битка с монополите. Къде е държавата. Ние нямаме реално действащи държавни органи, които да разследват всички монополи, категоричен е Красимир Каракачанов.

Те (фармацевтичните компании) са намерили едно толерантно отношение в лицето на държавни чиновници. Нарекохме скъпите лекарства мародерство, защото българската нация е най-бързо умиращата нация. В същото време производителите ни товарят с тези цени, каза още Каракачанов.

BNews: Две еднакви лекарства– тройна разлика в цената у нас

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отсече, че това, което става с лекарствата е мародерство.

Проблемът е в това, че са намерили една ниша и толерантно отношение на чиновници и си разиграват коня.

Не може един ведомствен орган каквато е комисия по цените на лекарствата, да няма нито обществен, нито медиен контрол, възмути се той.

Българската нация е най-бързо умиращата от инфаркти  и инсулти и в същото време сме с най-скъпи лекарства, обобщи Каракачанов.

Днес+: ВМРО с декларация за лекарствата: Това е мародерство!

ВМРО определя като безумна и цинична тази ситуация, в която България е на дъното в ЕС по минимална работна заплата, жизнен стандарт, качество на живот, пенсии, но е начело в класацията по най-скъпи стоки от първа необходимост като лекарствата и горивата.

Експерт.бг: ВМРО: Ситуацията с лекарствата е мародерство

Възмутително е български лекарства в Сърбия и Турция да са в пъти по-евтини, отколкото у нас. Това е дъмпинг, който се плаща от българските граждани. Подобно положение е гавра с българските пенсионери, с болните хора и с обществото ни въобще.

Излиза, че за застаряващото и болно българско население е по-добре да емигрира в съседните ни държави – които не са членки на ЕС, отколкото да продължава мизерния си живот в нашата „европейска“ държава, пише в декларацията на ВМРО.

Факти.бг: ВМРО за лекарствата: Това е мародерство!

Българското национално движение призовава лично премиерът Борисов да предприеме спешни действия, защото не може отговорността за ценовото насилие над българите да се оставя единствено върху поредния ресорен министър или заместника му.

ВМРО препоръчва да се въведе солидарния принцип в „затягането на коланите“ – ако ще продължаваме да ги затягаме всички, нека монополистите и администрацията първи дадат пример в това.

Пресклуб.бг: “Това е мародерство!”, заявяват от ВМРО в декларация за лекарствата

Да печелиш от високи цени на лекарствата и от ценово насилие над болнични заведения и пациенти е прекален цинизъм в условията на криза. Това е една от връхните точки в дебелоочието в най-новата ни история.

Агенция „КРОСС“: ВМРО: Възмутително е български лекарства в Сърбия и Турция да са в пъти по-евтини

„Това, което се случва, може да бъде окачествено като мародерство спрямо болния и беден български народ. Всички знаем как се постъпва с мародерите по време на война!“. С тези думи завършва декларацията на ВМРО.

28 февруари 2012

Последни Новини

Ангел Джамбазки към лидерите на политическите партии и ЦИК: Докажете, че сте национално отговорни и спрете манипулациите на изборния процес в Турция

В нарочно писмо до политическите партии, които имат представители в ЦИК, българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки...

ВМРО е онази политическа сила, която единствено и винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност

А без духовност, няма да я има България! С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ беше...

Юлиан Ангелов: ВМРО е за безплатни учебници в средното образование

ВМРО е за изцяло безплатни учебници в средното образование, заяви в „Предизборно кафене“ на Национална телевизия БГ+ главният секретар на ВМРО Юлиан...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България Работодателят да не плаща осигуровки...

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

На изборите в неделя трябва да се гласува за България и за българите, срещу монополите. Това призова Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО...

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир, в който се пази най-старият текст, изписан на кирилица

В тези размирни времена е нужно да си припомним кои сме и какво сме дали на Европа и света. Без родова памет,...

Младежи от ВМРО – Русе благодариха на инициаторките на първия протест за чист въздух в града преди 35 години

Областната и общинската структура на ВМРО - Русе оказа уважение на русенките, проявили смелост преди 35 години първи да надигнат глас срещу...

Коментари